Διαμαρτυρία Μπάμπαλου για τις καθυστερήσεις στις Σχολικές Επιτροπές

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει προς την κεντρική εξουσία ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, εκφράζοντας φόβους ότι, η συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην απόδοση της κρατικής χρηματοδότησης προς τις Σχολικές Επιτροπές, θα θέσει εν αμφιβόλω την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων της πόλης, πόσο μάλλον κατά την επικείμενη περίοδο των πανελλαδικών και των ενδοσχολικών εξετάσεων.
Σε επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή – ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος για την χρηματοδότηση των ΟΤΑ υπουργός – ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Νίκος Σπυρόπουλος, τονίζει τους παραπάνω κινδύνους, ζητώντας, παράλληλα, να ξεκλειδώσει η προβλεπόμενη, τακτική οικονομική ενίσχυση των Επιτροπών.
Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Σπυρόπουλος, τόσο η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης κατά 10% για το τρέχον σχολικό έτος, όσο και η καθυστέρηση της καταβολής της δεύτερης δόσης για το 2016, έχει οδηγήσει τις σχολικές μονάδες σε αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεών τους, οι οποίες θα αυξηθούν στην περίοδο των εξετάσεων.
Για αυτό και ο Δήμος, δια του Νίκου Σπυρόπουλου, ζητά από το Υπουργείο να προβεί «άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που αφορούν την άμεση χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών».

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριε Υπουργέ,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τόσο η μείωση της χρηματοδότησης προς τις Σχολικές Επιτροπές κατά 10% για το σχολικό έτος 2015-2016 που αφορούν τις λειτουργικές δαπάνες των Σχολικών Μονάδων, όσο και η καθυστέρηση της καταβολής της αντίστοιχης Β’ Δόσης για το έτος 2016 από το Υπουργείο του οποίου είσαστε αρμόδιος προς τους Δήμους της χώρας έχει οδηγήσει τα συγκεκριμένα Νομικά Πρόσωπα σε αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεων τους. Η συγκεκριμένη κατάσταση δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των προαναφερθέντων Επιτροπών επομένως και των Σχολικών Μονάδων με τις οποίες είναι επιφορτισμένες.
Κατόπιν τούτου σας παρακαλούμε να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που αφορούν την άμεση χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών καθώς κινδυνεύει ακόμα και η διεξαγωγή τόσο των Πανελλαδικών, όσο και των Ενδοσχολικών Εξετάσεων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».