Στη Λιουμπλιάνα ο Σπίρτζης για χρηματοδοτήσεις έργων

Το συνολικό προγραμματισμό της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την προώθηση έργων συνδυασμένων μεταφορών, προς διασφάλιση χρηματοδότησης για την υλοποίησή τους, θα παρουσιάσει στην Περιφερειακή Διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Λιουμπλιάνα, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης, όπως δήλωσε ο ίδιος, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα,  στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm» και τη δημοσιογράφο κ. Κάτια Μακρή.
Ο υπουργός  ΥΠΟΜΕΔΙ αναφέρθηκε στη σημασία της ελληνικής συμμετοχής στην Περιφερειακή Διάσκεψη που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με πρωτοβουλία της Επιτρόπου Μεταφορών της Ε.Ε  κ. Βιολέτας Μπουλτς με θέμα «Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη (Πακέτο Γιούνκερ)- Επενδύοντας στις Μεταφορές»,  που ξεκινάει αύριο στη Λιουμπλιάνα.
Επίσης, ο κ. Χρήστος Σπίρτζης σημείωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ότι υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για τα νέα μεγάλα έργα που προωθούνται με συμβάσεις παραχώρησης, αναφερόμενος στους εν εξελίξει διαγωνισμούς για το Θριάσιο Πεδίο και το αεροδρόμιο Καστελίου Κρήτης, ενώ  απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούν τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

Σπίρτζης:
Μας ζητήθηκε από την αρμόδια επίτροπο και αυτό πραγματικά δεν έχει ξαναγίνει στην άτυπη σύνοδο υπουργών να παρουσιάσουμε όλα τα έργα συνδυασμένων μεταφορών της Ελλάδας, αυτά που προγραμματίζουμε, τα μεγάλα έργα, στη σύνοδο υπουργών, να κληθεί η ΕτΕΠ με άλλες ιδιωτικές τράπεζες, εκπρόσωποι των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών προκειμένου να δείξουν το ενδιαφέρον τους για αυτά τα έργα, και για τη χρηματοδότηση και για την υλοποίηση. Θεωρώ ότι είναι ένα από τα θετικά σήματα που στέλνει η ελληνική οικονομία, ένα από τα θετικά σήματα της δουλειάς που έχει κάνει η κυβέρνηση για να βγούμε από την ύφεση και από τους υφεσιακούς κύκλους. Πιστεύω ότι το πραγματικό παράλληλο πρόγραμμα, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τρέξουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα υποδομών, δημόσιων και ιδιωτικών, που θα αντιμετωπίσει άμεσα την ανεργία, θα μειώσει πολύ τα βάρη σε σχέση με το ασφαλιστικό και τη φορολόγηση, και θα πάμε σε άλλες εποχές.