Ξεκίνησε η πλατφόρμα της Περιφερειακής τεχνογνωσίας

Ξεκίνησε την Παρασκευής με το πρώτο σχετικό σεμινάριο που διοργανώθηκε η Πλατφόρμα Ανταλλαγής Γνώσης, Knowledge Exchange Platform (KEP), που είναι ένα φόρουμ για τη συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2015.
Ο Yoomi Renström, πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών για την Κοινωνική Πολιτική, Εκπαίδευση, Απασχόληση, Ερευνας και Πολιτισμού (SEDEC), δήλωσε ότι: «η KEP προορίζεται στο να συνενώσει, την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και τη δημιουργία μοντέλων στις ερευνητικές γνώσεις για τον εμπλουτισμό των μελών των Περιφερειών της Ευρώπης.

Το πρώτο σεμινάριο απασχόλησε τη Βιοοικονομία ως πηγή για την ανάπτυξη και την απασχόληση στις περιφέρειες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των αγροτικών και παράκτιων περιοχών, δεδομένου ότι μπορεί να προσφέρει νέες ευκαιρίες για τη γεωργία, τη δασοκομία, τη θαλάσσια παραγωγή και την υδατοκαλλιέργεια. Για να την αξιοποιήσουν πλήρως, οι περιφερειακές στρατηγικές για την βιοοικονομία και την έξυπνη εξειδίκευση θα πρέπει να συνδέονται στενά και η αλυσίδα αξίας της βιοοικονομίας θα πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω, όπως τόνισαν οι αιρετοί και οι εμπειρογνώμονες από τις Περιφέρειες της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Επιτροπή των Περιφερειών την Παρασκευή 29 Απριλίου.

Το 2016, οι εκδηλώσεις της KEP θα καλύπτουν τα θέματα της βιοοικονομίας και βασικές τεχνολογίες γενικής εφαρμογής. Τα θέματα που συμφωνήθηκαν για το 2017 είναι η ενέργεια και η καινοτομία του Δημόσιου Τομέα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ
http://cor.europa.eu/en/news/Pages/eu-regions-offer-their-expertise-to-boost-investment-in-bioeconomy.aspx