O Καμίνης σχεδιάζει καταφύγιο νύχτας για τους άστεγους

kaminis

Ο δήμος Αθηναίων σχεδιάζει καταφύγιο νύχτας για τους αστέγους δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας που πραγματοποίησε το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων σε 451 άστεγους πολίτες της πρωτεύουσας.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 και στους δημοσιογράφους κ.κ. Δήμο Βερύκιο και Σπύρο Λάμπρου, ο κ. Καμίνης επεσήμανε ότι το πρόβλημα έχει διογκωθεί τα χρόνια της κρίσης και οι άστεγοι στην Αθήνα έχουν φθάσει στους 1200-1500, ενώ δήλωσε ότι από την πλευρά του ο δήμος έχει διαθέσει δύο πολυκατοικίες όπου φιλοξενούνται 30 οικογένειες με παιδιά προσπαθώντας παράλληλα να τους βρει και δουλειά. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων μεγάλη πρόκληση αποτελεί η επανένταξη τους στην κοινωνία, αφού ο δήμος έχει καταφέρει να τους παράσχει την πρωτοβάθμια φροντίδα.

«Σε ένα μεγάλο ποσοστό οι άνθρωποι αυτοί αρνούνται να μετακινηθούν στις δομές φιλοξενίας που διαθέτουμε, διότι θεωρούν ότι χάνουν το πόστο τους που αρκετοί χρησιμοποιούν και ως σημείο για επαιτεία» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, λέγοντας ότι «στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται η δημιουργία καταφυγίου νύχτας για τους άστεγους, στις παρυφές του κέντρου της Αθήνας».

‘Όσον αφορά στην σίτιση, ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι ο δήμος, σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, μοιράζει καθημερινά περισσότερες από 2.000 μερίδες και προανήγγειλε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα σταματήσει να παρέχεται το συσσίτιο, με ουρές, στη Σοφοκλέους, αφού αναζητείται χώρος που θα μετατραπεί σε κοινωνική τραπεζαρία, όπου οι άστεγοι θα γευματίζουν σε συνθήκες πραγματικά αξιοπρεπείς. Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία του δήμου Αθηναίων με τη Νορβηγική κυβέρνηση, κατά το οποίο διανεμήθηκαν κουπόνια για αγορές από σούπερ μάρκετ, σε περισσότερες από 3.600 οικογένειες.

Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για ενδιαφέρον επενδυτών όσον αφορά το ανεκμετάλλευτο κτιριακό απόθεμα της Αθήνας και κάλεσε την κυβέρνηση να μην καθυστερήσει άλλο και να προχωρήσει σε νομοθετική παρέμβαση που θα διευκολύνει την αναζωογόνηση της Αθήνας.