1 εκατομμύριο για ασφαλτοστρώσεις στο Ηράκλειο

Την εκστρατεία ασφαλτοστρώσεων στους προβληματικούς δρόμους της πόλης συνεχίζει, ακόμα πιο δυναμικά, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, εγκρίθηκε η εισήγηση της δημοτικής αρχής για την διάθεση ενός (1) ακόμα εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο θα διατεθεί σε εργασίες επιδιόρθωσης, ενίσχυσης και αναβάθμισης του οδικού δικτύου σχεδόν στο σύνολο των γειτονιών της πόλης.
Για την ακρίβεια, ο προγραμματισμός των παρεμβάσεων αφορά την τρέχουσα δημοτική περίοδο, αναμένεται δε να καλύψει περί τα 6 χιλιόμετρα οδοστρώματος (ή αλλιώς 36.000 τμ), επιπλέον των όσων έχουν ήδη ασφαλτοστρωθεί με τις μέχρι τώρα ενέργειες του Δήμου (Κέντρο, Παλαιό Ηράκλειο κ.α.)
Ανάλογα με τις ανάγκες κάθε τμήματος, οι δρόμοι θα «φρεζαριστούν», θα επιστρωθούν με καινούργια άσφαλτο, ενώ ειδική πρόβλεψη αντι-ολισθηρότητας θα υπάρξει για τα κομβικά σημεία του Ηρακλείου.

Να σημειώσουμε με την ευκαιρία ότι μεγάλη επιτυχία παρουσιάζει το σύστημα της σφαιριδιοβολής. Ενα σύστημα με μειωμένο κόστος που παράγει αντιολισθηρό κατάστρωμα και το οποίο εφαρμόστηκε στην Ηλιούπολη και πρόσφατα υιοθέτησε και η Περιφέρεια Αττικής.