Νέα πρόσκληση για voucher στους Παιδικούς Σταθμούς

Νέα πρόσκληση προς τους περίπου 36.500 γονείς που έχουν πλήρη δικαιολογητικά αλλά δεν έλαβαν voucher για τη φιλοξενία των παιδιών τους σε παιδικούς σταθμούς, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», αναμένεται να ανακοινώσει η ΕΕΤΑΑ, αύριο Παρασκευή, σύμφωνα δημοσίευμα της «Εφ.Συν.». και του δημοσιογράφου Στέργιου Ζιαμπάκα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τη χθεσινή σύσκεψη του διαχειριστικού φορέα εξετάστηκαν ο τρόπος της δεύτερης κατανομής των 10.000 επιταγών που έμειναν αδιάθετες, αλλά και η μέθοδος υλοποίησης της πρωθυπουργικής εξαγγελίας για τη φιλοξενία επιπλέον 15.000 παιδιών σε δομές παιδικής φροντίδας.

Στόχος, με τη νέα πρόσκληση, είναι να καταγραφεί ο αριθμός των γονέων που διατηρούν ενδιαφέρον για να ενταχθούν στο πρόγραμμα, καθώς και πόσοι εξ αυτών έχουν βρει δομή με διαθέσιμη θέση.

Υπενθυμίζεται ότι τα «λιμνάζοντα» 10.000 vouchers αφορούν περίπου 5.000 θέσεις για βρέφη έως 2,5 ετών, 3.000 θέσεις σε ΚΔΑΠ και 2.000 θέσεις σε παιδικούς σταθμούς.

Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό στον περισσότερο κόσμο, λένε πηγές, είναι ότι η διαθεσιμότητα των θέσεων για βρέφη ή για παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι μικρότερη της ζήτησης.

Επομένως, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, η προοπτική να παραμείνουν εκτός φιλοξενίας παιδιά σε αυτές τις κατηγορίες δομών δεν έχει ως αιτία τη χρηματοδότηση.

http://www.efsyn.gr/arthro/nea-prosklisi-gia-goneis-poy-den-elavan-voucher