Ανάπτυξη με στόχο την Κοινωνική Συνοχή στην Δυτική Ελλάδα

Για μια κοινωνία συνοχής, στην οποία δε θα υπάρχουν ανισότητες, θα μειωθεί κατά το δυνατόν περισσότερο η φτώχια και θα υπάρχει διαρκής ανάπτυξη, μίλησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας με τους Γενικούς Διευθυντές και τους Διευθυντές των Υπηρεσιών και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, καλώντας τους ταυτόχρονα όλους να εργαστούν για την εξυπηρέτηση και το καλό των συμπολιτών μας.
«Είμαστε η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση που έχουμε ως πυρήνα αρμοδιοτήτων την Περιφερειακή Ανάπτυξη. Και αυτό καλούμαστε να κάνουμε: Να υπηρετήσουμε για μία κοινωνία συνοχής, αλλά και για την άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων. Έχουμε ένα θεσμό βιώσιμο και θετική ανταπόκριση από τους πολίτες» σημείωσε ο Απ. Κατσιφάρας, συμπληρώνοντας πως «απέναντι στους συμπολίτες μας εργαζόμαστε όλοι άκοπα, με σεβασμό και διαφάνεια».
Κατά τη συνάντηση που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης άκουσε προσεκτικά όλους τους Γενικούς Διευθυντές και τους Διευθυντές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις προτάσεις που έχουν για να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες, αλλά και η καθημερινότητα των πολιτών και των υπαλλήλων.
Παράλληλα, ο κ. Κατσιφάρας συμπλήρωσε απευθυνόμενος προς τους Γενικούς Διευθυντές και τους Διευθυντές πως «ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας περνάμε ετησίως 140 εκατομμύρια ευρώ στην τοπική οικονομία μέσα από τη Διοίκηση και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή μας που “ματώνει” καθημερινά λόγω της οικονομικής κρίσης».
Επιπλέον, τα θέματα που έθεσε ο Περιφερειάρχης είναι η πολυνομία, η γραφειοκρατία και η μεγάλη έλλειψη προσωπικού τονίζοντας: «Συνεχώς μεταφέρονται νέες αρμοδιότητες στην Περιφέρεια, χωρίς, δυστυχώς, να έχουμε ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και πόρους, με τελευταία παραδείγματα τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ), το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, καθώς και τα κοινωνικά προγράμματα».
Κλείνοντας, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας ζήτησε αντίστοιχες συναντήσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα για τον καλύτερο σχεδιασμό και προγραμματισμό, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά και Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, η Εκτελεστική Γραμματέας Διονυσία Μαράτου, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος απουσίαζε λόγω ασθενείας.
«Θα πρέπει να δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό και φυσικά να εργαζόμαστε συλλογικά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» επεσήμανε η κυρία Σταρακά.
Από την πλευρά του ο κ. Αλεξόπουλος σημείωσε πως «όλοι μαζί θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας ως Περιφέρεια για το καλό των συμπολιτών μας».