Αγοραστός: Από τις 8 Αυγούστου σταμάτησαν οι δημοπρατήσεις νέων έργων

 

«Από τις 8 Αυγούστου που έχει ψηφιστεί ο νέος νόμος για τις δημόσιες συμβάσεις και τα δημόσια έργα, η αρμόδια Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων έπρεπε να εκδώσει τα νέα πρότυπα για τις δημοπρατήσεις των έργων. Δεν το έχει κάνει με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δημοπρατηθεί κανένα έργο», επισήμανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) κ. Κώστας Αγοραστός σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ (Εκπομπή: Πρώτη Γραμμή» των Β. Λυριτζή και Δ. Οικονόμου).
Ο κ. Κ. Αγοραστός εξήγησε ότι «δημιουργείται ένα κενό, μια ασυνέχεια στη συνέχεια των δημοσίων έργων κι αυτή η ασυνέχεια θα φανεί στις θέσεις εργασίας και τις πληρωμές στην πραγματική οικονομία.
Έργα σε εξέλιξη – ενταγμένα στο ΕΣΠΑ έχουμε, καινούργια έργα υποδομών δεν έχουμε», διευκρίνισε και πρόσθεσε:
«Μακάρι να εκδοθούν τα πρότυπα διακηρύξεων εντός του Οκτωβρίου. Συνεργαζόμαστε στενά και προς αυτήν την κατεύθυνση με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Α. Χαρίτση.
Γενικότερα μιλώντας, όμως, θα πρέπει να γίνει σαφές πως όταν ψηφίζουμε νέο νόμο, τουλάχιστον μέχρι την εφαρμογή του καινούργιου, θα πρέπει να ισχύει ο παλιός ή να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες για να μην δημιουργούνται ασυνέχειες».
Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ έκανε ειδική αναφορά στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20 σημειώνοντας: «Οπωσδήποτε, όμως πρέπει να τρέξουμε τα έργα στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα γιατί είναι από τους δυνατούς τομείς, από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε ως χώρα».