Σύσκεψη στον Κορυδαλλό για τη συνέχιση και βελτίωση του προγράμματος Σχολικής σίτισης

Η βελτίωση και η επέκταση της λειτουργίας του προγράμματος Σίτισης των υποσιτιζόμενων παιδιών στα σχολεία, ήταν το θέμα της σύσκεψης της δημοτικής αρχής με την εκπαιδευτική κοινότητα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Λαμπρινή Μάνου, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Παιδείας Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Βάϊος Μανώλης και Κώστας Καλούδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Βασίλης Αρβανίτης, εκ μέρους της Β’ ΕΛΜΕ ο Διευθυντής της 8ου Γυμνασίου Λάζαρος Αλεξανδρίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, Ανδρέας Χατζάκης και σύσσωμοι οι Διευθυντές των σχολείων και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης.
Το φαινόμενο των υποσιτιζόμενων παιδιών που εμφανίστηκε από τα πρώτα χρόνια της κρίσης αντιμετωπίστηκε αρχικά στον Κορυδαλλό «εκ των έσω» με αλληλεγγύη των εκπαιδευτικών και των γονέων. Ως πρόγραμμα του Δήμου, η πρωινή σίτιση ξεκίνησε το 2011 με την παρακίνηση και την υποστήριξη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, προκειμένου να συνδράμει τα υποσιτιζόμενα παιδιά στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της πόλης.
Ο Δήμαρχος, Σταύρος Κασιμάτης σημείωσε την απόλυτη διακριτικότητα ως προς τη ταυτότητα των μαθητών και των οικογενειών τους, που τηρείται απαρέγκλιτα από το 2011 έως σήμερα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι και ο ίδιος γνωρίζει μόνο τον αριθμό αλλά όχι τα παιδιά και τις οικογένειες τους. Ευχαρίστησε δε τους διευθυντές και τις διευθύντριες για την αποφασιστική συμβολή τους στη λειτουργία του.  
Ο Δήμαρχος γνωστοποίησε τη δυνατότητα πλέον των Δήμων να επιχορηγούν τα νομικά τους πρόσωπα και συγκεκριμένα τις Σχολικές Επιτροπές, χωρίς να αλλάξει η διαμεσολάβηση των κυλικείων, που συνιστά τη μόνη νόμιμη και ασφαλή οδό για την πρωινή σίτιση. Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε την απόφαση της δημοτικής αρχής να χρηματοδοτήσει από εδώ και στο εξής τη πρωινή σίτιση με επιχορήγηση προς τις Σχολικές Επιτροπές και ζήτησε τη γνώμη και τη συμβουλή των συμμετεχόντων, ώστε να βρεθεί από κοινού ο βέλτιστος τρόπος, ώστε να υποστηριχθούν καλύτερα οι μαθητές και τις μαθήτριες που έχουν ανάγκη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Γουρδομιχάλης, σήμερα σιτίζονται από τα κυλικεία των σχολείων 211 παιδιά, που αντιστοιχούν στο 3% του μαθητικού πληθυσμού της πόλης και ανέφερε ότι θα ληφθούν υπόψη οι προτάσεις των διευθυντών και σύντομα θα γνωστοποιηθεί ο επανασχεδιασμός για την καλύτερη διαχείριση του προγράμματος.  
Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών, Λαμπρινή Μάνου, ενημέρωσε για όλες τις κοινωνικές δράσεις που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, ενώ από τις τοποθετήσεις των Διευθυντών αναδείχθηκαν ως κρίσιμα ζητήματα για την υλοποίηση του προγράμματος, ο υψηλός βαθμός εχεμύθειας για την προστασία των παιδιών αλλά και η υποστήριξη της βιωσιμότητας των κυλικείων.