Επανεκκίνηση διαλόγου ΚΕΔΕ ΥΠΕΣ

Τον νέο Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη εμπισκεύθηκε σήμερα αντιπροσωπία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Γιώργο Πατούλη για μια διερευνητική επαφή όπως ειπώθηκε.

Η συζήτηση διαξήχθει σε καλό κλίμα κατανόησης.
Για την αναθεώρηση του Καλλικράτη και ο νέος υπουργός ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει μια παράταση εργασιών δύο με τρεις μήνες.
Για το πολυνομοσχέδιο δήλωσε ότι θα το επανεξετάσει και αυτός.
Για την παράταση των συμβάσεων ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι δεν το αποσύρει, αλλά θα εξετάσει μαζί με την κ. Γεροβασίλη λειτουργικές λύσεις.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο κ. Πατούλης δήλωσε:

Εγινε μια ουσιαστική συνάντηση γνωριμίας παρουσία του Γεν. Γραμματέα κ. Πουλάκη που επί 20 μήνες εργάζεται σ΄αυτό το υπουργείο.
Θέσαμε τα ζητήματα που αφορούν τις αδυναμίες των οικονομικών λύσεων που εκκρεμούν.
Θέσαμε ζητήματα προσωπικού όπως για τους 8μηνίτες  όπου πολλοί δήμοι δεν έχουν τα χρήματα να τους πληρώσουν και οι δήμαρχοι δεν θέλουν με τίποτα να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη, για τους δημοτικούς αστυνόμους, για τους πολεοδομικές αδυναμίες όπου ένας δήμος δεν μπορεί να αποφασίζει για τον τόπο του, για το ζήτημα του ΕΣΠΑ όπου η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να αναλάβει την διαχείριση για να υπάρξει καλύτερη αποτελεσματικότητα, για το θεσμικό κομμάτι των αλλαγών που πρέπει να υπάρξουν και στο αυτοδιοικητικό κομμάτι και στο κομμάτι των νομικών που αφορούν όσους ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση.

Ενα θέμα το οποίο θέσαμε ήταν το νομοσχέδιο σκούπα το οποίο βρίσκεται ήδη στην Βουλή  και ο Υπουργός δήλωσε ότι θέλει να το χτενίσει, αλλά ο στόχος είναι σύντομα κάποια άρθρα να αποτελέσουν νόμο του κράτους. Ο υπουργός είπε το συντομότερο δυνατό και άφησε να εννοηθεί ότι εννοεί πριν τον καινούργιο χρόνο.

Η επιτροπή μεταρρυθμίσεων θα συνεχίσει να εργάζεται και ο στόχος είναι να υπάρξουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις.

Συνολικά υπήρξε δέσμευση ότι θα έχουμε μια καλή συνεργασία, με πόρτες ανοιχτές και ότι ο υπουργός βλέπει με κατανόηση και λογική τα δίκαια αιτήματά μας.