Το ΠΑΟΚ απαντάει στον Βερναρδάκη για τις Συμβάσεις

Ο Τομέας Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με αφορμή αντιθεσμικές δηλώσεις του Υπουργού Επικρατείας, Χρ. Βερναρδάκη, εναντίον τόσο της Δικαιοσύνης όσο και δημοκρατικά εκλεγμένων Δημάρχων, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ενώ το σίριαλ των συμβασιούχων είναι σε εξέλιξη, χαμένο κάπου μεταξύ έβδομης ή όγδοης – έχει χαθεί πλέον το μέτρημα – απόπειρας νομοθετικής διόρθωσης της συγκυβέρνησης επί ενός νομικού λαβυρίνθου που η ίδια προκάλεσε και διαρκώς μπερδεύει χειρότερα.

Ενώ οι παραμυθάδες του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίνουν καθημερινά παραστάσεις ψεύδους, νομίζοντας πως οι συμβασιούχοι θα υπνωτιστούν από παραμύθια περί μαγικών δεκάδων χιλιάδων μονιμοποιήσεων, τη στιγμή που όχι μόνο μονιμοποιήσεις δεν βλέπουν, αλλά μέρος αυτών παραμένουν απλήρωτοι.

Την ίδια στιγμή, ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Βερναρδάκης, σε χθεσινές δηλώσεις του (aftodioikisi.gr), υπερέβη κάθε όριο.

Αυταρχικές αόριστες ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ, προς τους εκπροσώπους των πολιτών που έχουν εκλεγεί με δημοκρατική νομιμοποίηση άνω του 50%. Αυτός είναι ο σεβασμός τους προς την τοπική δημοκρατία και τις προβλέψεις του Συντάγματος περί αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α.
Πλήρης ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ που ο ίδιος ψήφισε, των νόμων που το ζεύγος Καμμένου-Τσίπρα μας έχει φορτώσει.
Αδιανόητο Υπουργός που κατοικοεδρεύει στο Μέγαρο Μαξίμου να μην γνωρίζει καν ότι η κατάργηση του προληπτικού ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα ξεκινήσει για τους Ο.Τ.Α. από 1/1/2019 (παρ.10 του αρ.10 ν.4337/2015) και όχι από 1/1/2017 όπως – κατ’ επανάληψη – αναφέρει ο ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ Υπουργός.

ΕΛΛΕΙΨΗ ΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ επί ενός θέματος που ο ίδιος έχει χειριστεί. Ο κ. Βερναρδάκης δηλώνει ότι δεν μπορεί να αποτυπωθεί ο αριθμός των συμβασιούχων και δεν υπάρχει επίσημη ροή. Αγνοεί πως οι συναρμόδιες Υπηρεσίες τηρούν αναλυτικά – σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που η προηγούμενη κυβέρνηση θεμελίωσε – και μάλιστα με ηλεκτρονική μορφή, όλα τα δεδομένα. Αλήθεια, πώς έλαβαν οι συγκυβερνώντες τις μέχρι σήμερα Αποφάσεις τους για προσλήψεις; Στην τύχη ή διαβάζοντας τα άστρα;
Ιδίως, όμως, ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ και ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του “παρά τω Μαξίμου” Υπουργού ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Αναφέρει απαξιωτικά ως «δηλώσεις» τις επίσημες Πράξεις Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Χαρακτηρίζει «πέρα για πέρα παράνομη» την επίκληση Πράξης του Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Αοριστολογεί περί συναίνεσης της ηγεσίας του Δικαστηρίου με τους κυβερνητικούς χειρισμούς.
Ιδίως όμως, ΠΡΟΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ του Δικαστηρίου. Δεν αισχύνεται να αναφέρει ότι εάν υπάρξει άλλη Απόφαση «κάνει υπέρβαση εξουσίας ο Επίτροπος, δεν έχει δικαίωμα να το κάνει αυτό … είναι παράνομο, και ο Επίτροπος ο ίδιος παρανομεί και παρανομεί και ο Δήμαρχος ο οποίος ενστερνίζεται αυτή τη γνωμάτευση».
Δηλώνει ανερυθρίαστα πως «σε οποιαδήποτε περίπτωση υπάρχει έστω και μία νομική εμπλοκή, θα λυθεί με άμεση ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ».
Ιδού, η νέα εκδοχή της διάκρισης των εξουσιών στην εποχή  Τσίπρα-Καμμένου.

Ναι, κ. Βερναρδάκη, προφανώς «όλοι πρέπει να δουλέψουν», όπως δηλώνετε. Γι’ αυτό εξάλλου υπάρχει το ΑΣΕΠ και οι διαγωνισμοί που διοργανώνει.   Χρειάζεται όμως συγκεκριμένος κυβερνητικός σχεδιασμός για το Κράτος και την Αυτοδιοίκηση και σεβασμός στους θεσμούς, όχι αποσπασματική υποσχεσιολογία άλλων εποχών.