Τελευταία φάση αναθεώρησης του Καλλικράτη λέει ο Σκουρλέτης

Στην τελευταία φάση βρίσκεται η επιτροπή αναθεώρησης του Καλλικράτη σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξη του ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στην Κυριακάτικη Kontranews  και  στην  δημοσιογράφο Στέλλα Γκαντώνα, δεν προσδιόρισε όμως σαφές χρονοδιάγραμμα.

Στοιχεία της συνάντευξης:

Στα του υπουργείου σας τώρα. Τι γίνεται με το εγχείρημα του «Καλλικράτη» και για ποιο λόγο αργεί να ολοκληρωθεί;

Βρισκόμαστε στην τελευταία φάση της δουλειάς που κάνει η επιτροπή που έχει συσταθεί με ευθύνη του ΥΠΕΣ και ασχολείται με τη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη». Φιλοδοξούμε μέσα στους επόμενους μήνες να είμαστε σε θέση να θεσμοθετήσουμε μια σειρά  βαθιών  ριζοσπαστικών  αλλαγών στην αυτοδιοίκηση που θα μας εισαγάγουν σε μια νέα εποχή.

Πολλοί Δήμοι λένε πως η οικονομική τους κατάσταση είναι τέτοια που δεν τους επιτρέπει να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους…

Είναι αλήθεια πως η αυτοδιοίκηση έχει υποστεί μια μείωση των πόρων της σε ποσοστά άνω του 60% από τότε που εφαρμόστηκε ο «Καλλικράτης». Επιβάλλεται  λοιπόν να ακολουθήσουμε μια πολιτική σταδιακής αύξησης των πόρων, καλύτερης αξιοποίησής τους, αλλά και ταυτόχρονης αξιοποίησης όλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων και μέσων που διαθέτουμε. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε, σε διάλογο πάντα με τους φορείς της αυτοδιοίκησης.

Τι θα γίνει με τους συμβασιούχους που μονιμοποιούνται; Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί παράνομες αυτές τις νομιμοποιήσεις και λέει ότι θα κριθούν από τα Δικαστήρια.

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει πρώτα απ´ όλα να σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και δεύτερον να σταματήσει να λέει ψέματα. Η κυβέρνηση σέβεται το Σύνταγμα, αποδέχεται ως οφείλει τις αποφάσεις των δικαστηρίων, επιδιώκει σταθερές σχέσεις εργασίας και επεξεργάζεται λύσεις σε μια σειρά προβλήματα που κληρονόμησε.-