Η Ηλιούπολη γίνεται Εξυπνη Πόλη

Μεγάλη προσπάθεια καταβάλει ο δήμος Ηλιούπολης σύμφωνα με την παρουσίαση που έκανε ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αγγελος Δημητρόπουλος, για να μπουν τα θεμέλια δημιουργίας μιας Εξυπνης Πόλης. Οπως είπε ο κ. Δημητρόπουλος δεν υπάρχει ένα εγχειρίδιο που θα μπορούσε να προσδιορίσει επακριβώς αν μία πόλη μπορεί να χαρακτηριστεί «Εξυπνη». Επιχείρησε όμως έναν πετυχημένο ορισμό λέγοντας ότι είναι μια πόλη που χρησιμοποιεί τεχνολογίες αιχμής, συλλέγει και επεξεργάζεται δεδομένα και τα χρησιμοποιεί για να βελτιώνει τις υπηρεσίες προς τους πολίτες της.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτόν το ορισμό η Ηλιούπολη οδεύει ολοταχώς προς το όραμα της Εξυπνης Πόλης. Οπως είπε ο κ. Δημητρόπουλος στην Ηλιούπολη ανανεώνεται ταχύτατα όλος ο εξοπλισμός με διάφορα λειτουργικά συστήματα, ετοιμάζεται η ψηφιακή υπογραφή, εγκαθίστανται εφαρμογές ψηφιακής επεξεργασίας σε ΄λες τις υπηρεσίες όπως τους παιδικούς σταθμούς, τα ΚΑΠΗ και το νεκροταφείο, ψηφιοποιείται το αρχειακό υλικό σε όλους τους τομείς, φτιάχτηκε σύγχρονη διαδραστική ιστοσελίδα του δήμου και εφαρμογή για τα κινητά, δημιουργήθηκε το πρώτο τοπικό social media για τους δημότες και εγκαταστάθηκε δίκτυο ηλεκτρονικών πινάκων στην πόλη, μπήκαν έξυπνοι μετρητές νερού και ενέργειας στα δημόσια κτήρια και εφαρμόστηκε ένα δίκτυο έξυπνου ηλεκτροφωτισμού που συνδυάζεται με αισθητήρες για την συλλογή στοιχείων από τα διάφορα σημεία της πόλης αλλά και για την διαπληροφοριακή συλλογή και επεξεργασία στοιχείων.
Αυτά και αρκετά άλλα που παρουσίασε ο κ. Δημητρόπουλος εντάσσονται σε μια ολοκληρωμένη πολιτική διαμόρφωσης μιας έξυπνης πόλης.

Δείτε το  video και τι ακριβώς γίνεται σήμερα στην Ηλιούπολη.