15η Ευρωπαϊκή Εβδοµάδα Περιφερειών και Πόλεων

europe_flag

Ο Γενικός ∆ιευθυντής της Γενικής ∆ιεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Marc Lemaître και ο Γενικός Γραµµατέας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών κ. Jiří Buriánek κήρυξαν επισήµως την έναρξη της προετοιµασίας της 15ης Ευρωπαϊκής Εβδοµάδας των Περιφερειών και των Πόλεων (Βρυξέλλες, 9-12 Οκτωβρίου 2017).
Υπό τον τίτλο «Οι περιφέρειες και οι πόλεις επιδιώκουν ένα καλύτερο µέλλον», οι ενδιαφερόµενοι εταίροι µπορούν να υποβάλουν την αίτηση συµµετοχής τους µε ένα από τα ακόλουθα τρία θέµατα, τα οποία εξηγούνται αναλυτικότερα στη συνέχεια:
Οικοδόµηση ανθεκτικών περιφερειών και πόλεων, µε στόχο τη συζήτηση των οικονοµικών και κοινωνικών επιπτώσεων της παγκοσµιοποίησης και της πολιτικής απόκρισης σε ενωσιακό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.
Οι περιφέρειες και οι πόλεις ως παράγοντες αλλαγής, µε στόχο την εξέταση των αποτελεσµάτων που έχει αποφέρει µέχρι στιγµής η πολιτική συνοχής και  του τρόπου µε τον οποίο η επανεξέταση της περιφερειακής και της αστικής πολιτικής για την περίοδο µετά το 2020 θα πρέπει να χρησιµοποιηθεί ως εφαλτήριο για την αλλαγή πολιτικής.
Ανταλλαγή γνώσεων για την επίτευξη αποτελεσµάτων, µε στόχο την ανταλλαγή εµπειριών και  ορθών πρακτικών που σχετίζονται  µε τη διαχείριση προγραµµάτων κατά την περίοδο 2014-2020, συµπεριλαµβανοµένης και της απλούστευσης.
Οι αιτήσεις των ενδιαφεροµένων φορέων υποβάλλονται ηλεκτρονικά µέχρι την 31η  Μαρτίου 2017 στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://ec.europa.eu/regional_policy/regions-and-cities/2017/become_partners.cfm
Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά µε το φάκελο της αίτησης, τα κριτήρια επιλέξιµότητας και γενικότερα για την Ευρωπαϊκή Εβδοµάδα µπορείτε να αναζητήσετε στον οδηγό για τους εταίρους των εκδηλώσεων στον εξής δικτυακό σύνδεσµο:
http://ec.europa.eu/regional_policy/regions-and-cities/2017/doc/ewrc2017_guide_event_partners.pdf