Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Αθηναίων και ΔΕΗ

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μανόλης Παναγιωτάκης προχώρησαν στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας (MoU) για την αξιοποίηση του συνόλου των συνεργειών που προκύπτουν από τη δράση των δύο φορέων, προς αμοιβαίο όφελος.

Με βάση τη συμφωνία, η ΔΕΗ θα υποστηρίξει τον Δήμο Αθηναίων στη βέλτιστη διαχείριση των ενεργειακών του αναγκών, στη διερεύνηση δυνατοτήτων ενεργειακών παραγωγών, στην αριστοποίηση του μίγματος ενεργειακής κατανάλωσης, καθώς και στην υιοθέτηση καλών πρακτικών ενεργειακής εξοικονόμησης, τόσο για τις λειτουργικές του ανάγκες, όσο και για τις κτιριακές του υποδομές. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη διερεύνηση των δυνατοτήτων εφαρμογών ηλεκτροκίνησης στο Δήμο Αθηναίων καθώς επίσης και στα ειδικά θέματα οδοφωτισμού.

Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων θα υποστηρίξει την προβολή των παρεχόμενων υπηρεσιών της ΔΕΗ προς τους πολίτες και ιδιαιτέρως εκείνων που σχετίζονται με προτάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και φυσικών πόρων. Επίσης, με την αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών του και των σημείων επαφής του με τους πολίτες θα υποστηρίξει την ανάδειξη του περιβαλλοντικού και κοινωνικού έργου της ΔΕΗ, προωθώντας τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης.

Συμφωνήθηκε ότι στο επόμενο διάστημα θα δημιουργηθεί μικτή ομάδα έργου με αντικείμενο την κατάρτιση και υλοποίηση ενός Επιχειρησιακού Σχεδίου για την αξιοποίηση των προσφερόμενων δυνατοτήτων των δύο φορέων.