Προγράμματα λογοθεραπείας στο Ηράκλειο

Δωρεάν αξιολόγηση και – εάν παραστεί ανάγκη – συνεδρίες λογοθεραπείας έχουν την ευκαιρία να κάνουν οι Ηρακλειώτες που μετέχουν στις δομές του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, δηλαδή τα μέλη των ΚΑΠΗ και τα παιδιά που φιλοξενούνται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της πόλης. Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί μια συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και του Μητροπολιτικού Κολλεγίου για να διευρυνθούν ακόμα περισσότερο οι υπηρεσίες πρόνοιας που ο Δήμος παρέχει στους πολίτες.
Οι γονείς, λοιπόν, των παιδιών που πάνε στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου και θέλουν να αξιολογήσουν ή έχουν διαπιστώσει πρόβλημα λόγου ή ομιλίας στα παιδιά τους (στην δόκιμη ηλικία, όμως, των τεσσάρων ετών και άνω) ή τα μέλη των ΚΑΠΗ με δυσκολίες στην ομιλία και θέματα μνήμης, μπορούν να έρθουν σε επαφή με το τμήμα λογοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο τηλέφωνο 2106199891 και, δηλώνοντας την ιδιότητα τους ως Ηρακλειώτες, να κανονίσουν δωρεάν ραντεβού για όσες συνεδρίες χρειαστεί – εάν χρειαστεί – η θεραπεία τους.
Πρόσφατα το πρόγραμμα παρουσιάστηκε από το επιστημονικό προσωπικό του Κολλεγίου στα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου (σχετική φωτό).
«Έχουμε διαθέσεις όλες τις δυνάμεις του Δήμου στην παροχή υπηρεσιών αλληλεγγύης και κοινωνικής στήριξης προς τους κατοίκους της πόλης μας. Όμως, η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση δημιουργεί μεγαλύτερες ανάγκες, οι οποίες για να καλυφθούν χρειάζεται η ανάπτυξη συνεργειών με κάθε πρόσφορο φορέα προκειμένου να μην μείνει κανείς Ηρακλειώτης χωρίς προστασία, κανείς μόνος του απέναντι στις δυσκολίες», τονίζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.