Συμμετοχικός Προϋπολογισμός στο Χαλάνδρι

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12/2 στην αίθουσα  εκδηλώσεων του 3ου λυκείου η συνάντηση των κατοίκων του Συνοικισμού για τον συμμετοχικό προϋπολογισμό, ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου. Τη συζήτηση που συντόνισε η πρόεδρος του Δ.Σ  Λίτσα Γαλάνη  άνοιξε ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος, ο οποίος αφού έκανε έναν απολογισμό για τη δράση της δημοτικής αρχής, ανέπτυξε τη φιλοσοφία και τις κατευθύνσεις του συμμετοχικού προϋπολογισμού. Ανάμεσα στα άλλα τόνισε: «… Σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο, για την αυτοδιοίκηση και την χώρα, έχουν γίνει αρκετά, μένουν όμως να γίνουν περισσότερα.
Πιστεύω ότι ωρίμασαν πλέον οι προϋποθέσεις ώστε να κάνουμε το επόμενο καθοριστικό βήμα. Από τις προτάσεις και τις υποδείξεις προς τη δημοτική αρχή να περάσουμε στη ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ απόφαση των ίδιων των πολιτών.
Έτσι σκοπεύουμε να δοκιμαστεί πιλοτικά η αποφασιστική συμμετοχή των πολιτών στην κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού. Καλούνται λοιπόν οι ίδιοι οι πολίτες να αποφασίσουν για το ΠΟΥ και το ΠΩΣ θα διατεθούν τα ΕΠΙΠΛΕΟΝ 150.000 ευρώ που προτίθεται να διαθέσει ο Δήμος για τη γειτονιά σας, εκτός των ήδη προγραμματισθέντων έργων που περιλαμβάνονται  στο τεχνικό πρόγραμμα του 2017.
Θεωρούμε ότι η σταδιακή εφαρμογή αυτής της επιλογής σε όλη την πόλη είναι αναγκαία, ώστε οι ίδιοι οι κάτοικοι να έχουν την ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για τον Δήμο, επιλογή για τη διάθεση των δικών τους χρημάτων».

Στη συνέχεια δεκάδες κάτοικοι πήραν το λόγο και αναφέρθηκαν στα προβλήματα της γειτονιάς και κατέθεσαν κάποιες προτάσεις για μικρά και μεγαλύτερα έργα.
Στο τέλος της συζήτησης οι κάτοικοι συγκρότησαν  μια 10μελή επιτροπή που θα αναλάβει τον συντονισμό των περαιτέρω ενεργειών και την συγκέντρωση όλων των προτάσεων.
Στη συζήτηση παρευρέθηκαν από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης: Γ. Κουράσης, Γ. Θωμάς, Μ. Λοτσάρη, Ν. Πράσσος. Επίσης  οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της « ΑντίΣΤαΣΗΣ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου».