Το ‘19 το Μετρό σε Αγ. Βαρβάρα- Κορυδαλλό- Νίκαια

Τη λειτουργία στις αρχές 2019 του τμήματος της γραμμής 3 του Μετρό ως τη Νίκαια, ανακοίνωσε από τον Κορυδαλλό ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό Α.Ε Θεόδωρος Παπαδόπουλος.  
Σε ειδική ενημερωτική συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο για την πρόοδο των εργασιών επέκτασης της Γραμμής 3 προς Πειραιά, με πρωτοβουλία του Δημάρχου της πόλης Σταύρου Κασιμάτη και παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη, του Δήμαρχου Αγ. Βαρβάρας Γιώργου Καπλάνη και του γεν. γραμματέα Νίκαιας- Ρέντη Κώστα Τσεφαλά, που εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Γιώργο Ιωακειμίδη, ανακοινώθηκε η συντόμευση των εργασιών επέκτασης και η παράδοση το πρώτο τρίμηνο του 2019 των τριών Σταθμών Αγ. Βαρβάρας- Κορυδαλλού και Νίκαιας. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο διευθυντής της κατασκευάστριας κοινοπραξίας Νίκος Ρηγόπουλος.
Πρόκειται για πρόταση των τριών Δημάρχων, προκειμένου να συντομευθεί η λειτουργία των 3 από τους 6 συνολικά σταθμούς, αίτημα που ικανοποιήθηκε πλήρως από την πλευρά της Αττικό Μετρό.
Όπως ανέφερε ο κ. Κασιμάτης, η γραμμή 3 προς Πειραιά προβλέπονταν αρχικά να παραδοθεί συνολικά το 2ο εξάμηνο του 2017. Μετά τις επιπλέον καθυστερήσεις στον Πειραιά και με τους πιο μέτριους υπολογισμούς δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το 2022.  «Με την πρόταση μας συντομεύει κατά τρία χρόνια η λειτουργία του Μετρό στους τρεις Δήμους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κορυδαλλού.
Στη σημασία του έργου αναφέρθηκαν και ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γαβρίλης, ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης και ο γεν. γραμματέας του Δήμου Νίκαιας- Ρέντη Κώστας Τσεφαλάς.
Όπως τονίστηκε σε όλες τις τοποθετήσεις, πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που πραγματοποιείται στην περιοχή του Πειραιά και στόχος όλων είναι να ξεπεραστούν τεχνικές δυσκολίες και διαδικαστικά ζητήματα, προκειμένου να μην υπάρξουν νέες καθυστερήσεις στην παράδοση του έργου.
Την ενημέρωση παρακολούθησαν και έθεσαν ερωτήσεις, επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, φορέων και κάτοικοι της περιοχής.