30 εκατομμύρια στους Δήμους από τους παρόχους ρεύματος

Απόφαση εκδόθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που ορίζει την άμεση επιστροφή 30 εκατ. ευρώ σε δήμους της χώρας,. Τα χρήματα είναι ήδη δεσμευμένα από το Ελληνικό Δημόσιο και τις επόμενες ημέρες θα κατατεθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προκειμένου να μπορέσει να τα εισπράξουν οι Δήμοι.

Την απόφαση γιορτάζει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ο οποίος θα βάλει στα ταμεία του το ποσό των 220 χιλιάδων ευρώ, ως επιστροφή των χρημάτων από τα δημοτικά τέλη, που υπεξαιρέθηκαν κατά το μεγάλο σκάνδαλο των πρώην εναλλακτικών πάροχων ενέργειας Energa και Hellas Power.
Ο Δήμος κίνησε τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες ούτως ώστε, στα δικαστήρια που έγιναν τα τελευταία χρόνια για την απονομή δικαιοσύνης, να καταφέρει να του επιδικαστούν όσα οι Ηρακλειώτες πλήρωναν κανονικά στους λογαριασμούς του ρεύματός τους, αλλά ποτέ δεν έφτασαν στο ταμείο των ανταποδοτικών τελών του Δήμου, αφού παρανόμως τα παρακρατούσαν οι συγκεκριμένες εταιρίες.

«Ήταν αυτονόητο ότι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής θα εξαντλούσε κάθε μέσο για να διασφαλίσει όσα έχασε η πόλη, όσα πλήρωναν οι πολίτες και δεν μπήκαν ποτέ στα ταμεία του Δήμου, ειδικά όταν πρόκειται για χρήματα που έπρεπε να γυρίσουν πίσω στους Ηρακλειώτες σε υπηρεσίες καθαριότητας. Καταφέραμε να απονεμηθεί δικαιοσύνη και έτσι, να μπορέσουμε να αποδώσουμε στην πόλη όσα κάποιοι επιτήδειοι προσπάθησαν να της στερήσουν», σχολιάζει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιάννης Φίλανδρος.