Διαδημοτική εκδήλωση ΣΒΑΠ για την 25η Μαρτίου

Μια χαρούμενη διαδημοτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον Σ.Β.Α.Π. και το Δήμο Ηρακλείου, την Παρασκευή 24 Μαρτίου στο ανοιχτό θέατρο του Δήμου Ηρακλείου.
Με αφορμή την Εθνική Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, 6 χορευτικές ομάδες Παραδοσιακών χορών από τους Δήμους Ηρακλείου, Χαλανδρίου, Βριλησσίων, Φιλοθέης-Ψυχικού και Λυκόβρυσης-Πεύκης, συναντήθηκαν και ξεσήκωσαν τους δημότες Ηρακλείου με τους χορούς τους από πολλά μέρη της Ελλάδας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διαδημοτικού Πολιτιστικού Προγράμματος «Έν Άστει», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων σε συνεργασία με τους Δήμους-Μέλη του.
Συγκεκριμένα συμμετείχαν από :
•    Tο Δήμο Ηρακλείου Αττικής ο Σύνδεσμος Κρητών Ηρακλείου «Η Μεγαλόνησος Κρήτη» με κρητικούς χορούς και ο χορευτικός όμιλος «Ειρήνη» Ηρακλείου Αττικής με χορευτικά από την Κόνιτσα
•    Το Δήμο Χαλανδρίου το Ίδρυμα Ζήση με χορευτικά από το Μέτσοβο
•    Το Δήμο Βριλησσίων ο Σύλλογος Βορειοανατολικού Αιγαίου με χορευτικά από τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου
•    Το Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης το Ίδρυμα Ζήση με χορευτικά από τις Κυκλάδες
•    Το Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού η ομάδα χορού του Δήμου με χορευτικά από τη Μικρά Ασία.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου απηύθηνε χαιρετισμό και εξήρε την άριστη συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου με τον Σύνδεσμο και τη συμβολή του σε θέματα που άπτονται των αναγκών του κάθε Δήμου και αφορούν στο περιβάλλον, στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην κοινωνία, στον πολιτισμό.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων κ. Παύλος Καμάρας ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την άριστη συνεργασία και τόνισε τη σημασία που έχουν οι Διαδημοτικές συνεργασίες προς όφελος των δημοτών.
Στην εκδήλωση, επίσης, παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αθλητισμού – Πολιτισμού κ. Μανώλης Κουτσογιαννάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μαριάννα Ζούρου-Μέλος του Συνδέσμου, Μαίρη Αρώνη, Αντώνης Καρανικόλας, Δέσποινα Αϊβατζίδου, Δημήτρης Κεϊμπίνος, Πάνος Σπηλιόπουλος. Από το Δήμο Βριλησσίων παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας και Μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου κ. Αλέξης Μαυραγάνης και από το Δήμο Χαλανδρίου η Δημοτική Σύμβουλος κυρία Ευγενία Κατούφα.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμος Ηρακλείου προσέφερε παραδοσιακό κέρασμα.