Το Σάββατο συνέδριο των Δημοτικών Ραδιοφώνων

Το Σάββατο 8 Ιουλίου πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του «Αθήνα 984» στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, το 2ο συνέδριο των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Ελλάδας. Το συνέδριο θα ανοίξει με ομιλία του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και θα συμμετέχουν σύνεδροι από δεκαπέντε Δημοτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Κατά το συνέδριο, που αρχίζει στις 10 το πρωί, αναμένεται να συγκροτηθεί επισήμως η Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας με στόχο την συγκροτημένη αντιμετώπιση των ζητημάτων των δημοτικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, τη μεταξύ τους συνεργασία, καθώς και την ανάδειξη της σημασίας τους στην αντικειμενική πληροφόρηση.

Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ενώ την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο «Αθήνα 9.84», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του, με τη συμβολή του «Επικοινωνία fm» και την αρωγή του «Καναλιού 1» του Πειραιά, που επίσης γιορτάζει τα 30 χρόνια παρουσίας του.

Βασικά θέματα του Συνεδρίου είναι:

  1. Η έγκριση του Καταστατικού της Ένωσης και εκλογή Διοικούσας Επιτροπής
  2. Το θέμα των Ραδιοφωνικών συχνοτήτων εν όψει του νομοσχεδίου που ετοιμάζει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής
  3. Τα Πνευματικά Δικαιώματα και οι σχέσεις με τους αντίστοιχους φορείς
  4. Η συνεργασία μεταξύ των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών

Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί και θα παραβρεθούν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και οι δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης, του Νέου Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος, εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών οργανώσεων δημοσιογράφων και Τεχνικών, καθώς και εκπρόσωποι της ΑΕΠΙ, «Αυτοδιαχείριση» και GEA.