Δώρο της Επιτροπής των Περιφερειών για την αξιοποίηση των χρηματοδοτήσεων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών προσφέρει σειρά δωρεάν ηλεκτρονικών μαθημάτων για τις χρηματοδοτήσεις της ΕΕ σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Οσοι το παρακολουθήσουν θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα σχετικά με το ιστορικό των κοινοτικών κονδυλίων και τον τρόπο λειτουργίας τους στην πράξη.

Σχετικά με το μάθημα
Το νέο δωρεάν μαζικό ανοικτό ηλεκτρονικό μάθημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕΤΠ) θα παράσχει πληροφορίες σχετικά με τις τρέχουσες και μελλοντικές πολιτικές και τα προγράμματα της ΕΕ, καθώς και πρακτικά εργαλεία και παραδείγματα διαθέσιμων ευκαιριών χρηματοδότησης σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Κατά τις πρώτες έξι εβδομάδες του μαθήματος (15 Ιανουαρίου-23 Φεβρουαρίου 2018), οι συμμετέχοντες θα επικεντρωθούν σε ένα συγκεκριμένο θέμα ανά εβδομάδα και θα αξιολογήσουν την πρόοδο της μάθησης μέσω αναθέσεων και εβδομαδιαίου κουίζ. Ο χρόνος μελέτης θα είναι περίπου 1,5 ώρες την εβδομάδα. Το υλικό του μαθήματος θα παραμείνει στο διαδίκτυο για ένα έτος, έτσι ώστε μετά τις πρώτες έξι εβδομάδες οι εκπαιδευόμενοι να μπορούν να εργαστούν μέσα από το υλικό του μαθήματος με το δικό τους ρυθμό.

Το μάθημα θα περιλαμβάνει βίντεο, ενημερωτικά δελτία, και ζωντανές συζητήσεις μέσω διαδικτύου με ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες στο μάθημα. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να αλληλεπιδρούν μέσω της εφημερίδας εκπαίδευσης στην πλατφόρμα μαθημάτων.

Το μάθημα συνδιοργανώνεται με διάφορες Γενικές Διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπως Περιφερειακή και Αστική Πολιτική, Προϋπολογισμός, Απασχόληση, Κοινωνικές Υποθέσεις και Κοινωνική Ενταξη, Γεωργία και Αγροτική Ανάπτυξη, Eurostat – καθώς και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το Interreg Europe και το URBACT. Το μάθημα είναι δωρεάν, ανοιχτό σε όσους ενδιαφέρονται για τις ευρωπαϊκές και περιφερειακές και τοπικές υποθέσεις και είναι προσβάσιμο σε όλες τις συσκευές.

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή εδώ
https://cor.iversity.org/en/courses/cor-mooc

Δείτε και το video