Και εγγυήσεις και εργαλεία δίνει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

 Διευκρινήσεις μας έδωσαν από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σχετικά με προηγούμενο άρθρο μας για την χρηματοδότηση του Οδοφωτισμού.

Μα επισήμαναν ότι οι επιφυλάξεις κάποιων λίγων δημάρχων σε σχέση με την συντήρηση του έργου και σε σχέση με τη γραφειοκρατία είναι αβάσιμες.

Πρώτον γιατί οι συμβάσεις που εγκρίνει το Τ.Π.Δ. προβλέπουν δεκαετή εγγύηση καλής λειτουργίας , άρα μια δημοτική αρχή δεν παίρνει κανένα ρίσκο για την καλή λειτουργία του έργου αφού προβλέπεται και για οποιαδήποτε βλάβη η άμεση αντικατάσταση λαμπτήρων το αργότερο εντός 48 ωρών.

 

Δεύτερον το Τ.Π.Δ. παρέχει εντελώς έτοιμα όλα τα απαραίτητα εργαλεία και για την αξιολόγηση του έργου συμπληρώνοντας τα απαραίτητα κριτήρια σε ειδική πλατφόρμα και τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τεχνικά δελτία έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία χρονοτριβή ή γραφειοκρατική επιβάρυνση.

 

Τέλος κατ΄αποκλειστική πληροφορία του myota.gr: ετοιμάζεται πρόγραμμα που θα χρηματοδοτεί και την τηλεματική διαχείριση των δικτύων. Ενα αίτημα των δημοτικών αρχών που είναι πολύ εύλογο αφού σε πολλές περιοχές η on line ρύθμιση του φωτισμού θα προσφέρει μια τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας.