5η & 6η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

perifereiako
ΠΡΟΣΟΧΗ
Μετά το πέρας της  5ης (συνέχεια της διακοπείσας) συνεδρίασης του Π.Σ. Αττικής, την Πέμπτη, στις 15-02-2018, θα πραγματοποιηθεί και η 6η τακτική συνεδρίαση του Π.Σ. Αττικής.
 
5η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής (συνέχεια της διακοπείσας) 
 
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Θ. Σχινά, πρόκειται να συνεδριάσει την Πέμπτη, 15-02-2018 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός), όπου θα συνεχιστεί η διακοπείσα 5η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, με τα θέματα ημερήσιας διάταξης που δε συζητήθηκαν στις 08-02-2018.
 
6η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής 
 
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Θ. Σχινά, πρόκειται να συνεδριάσει την Πέμπτη, 15-02-2018 και ώρα 18:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός). 
 
Συνεδρίαση 5η (συνέχεια)
   ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
 
1.Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Περάματος για την κατασκευή του έργου με τίτλο:  «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΜΒΟΥ ΑΓ. ΠΑΝΤΩΝ- ΑΡΕΟΠΟΛΕΩΣ- ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ» συνολικού προϋπολογισμού 450.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
      (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης)
2.Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος για την κατασκευή του έργου με τίτλο:  «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟ Ο.Τ. Γ334 ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ», συνολικού προϋπολογισμού 595.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
      (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου)
3.Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αχαρνών για την μελέτη,  με τίτλο:  “Μελέτη ολοκληρωμένης παρέμβασης στο Δημοτικό Γυμναστήριο Αχαρνών”, συνολικού προϋπολογισμού 232.063,52  € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
      (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου)
4.Έγκριση επιχορήγησης πιστοποιημένων φορέων Κοινωνικής Φροντίδας από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής έτους 2017.
      (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κυπριανίδου)
5.Χωροθέτηση λαϊκής αγοράς Κοντόπευκο, ημέρα Τρίτη (Δήμος Αγ. Παρασκευής) της Γ΄ Αθηνών.
(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μ. Ευσταθιάδης)
6.Χωροθέτηση λαϊκής αγοράς Καματερό (Γεροβουνό) της Ζ΄ Αττικής ημέρα Σάββατο.
(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μ. Ευσταθιάδης)
7.Μεταβολή χρονικών διαστημάτων λειτουργίας λαϊκής αγοράς Τσακός, ημέρα Δευτέρα (Δήμος Αγ. Παρασκευής) της Γ΄ Αθηνών.
(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μ. Ευσταθιάδης)
8.Μετακίνηση λαϊκής αγοράς Άνω Γλυφάδα λόγω έργων, ημέρα Τρίτη, της Β΄ Αθηνών.
(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μ. Ευσταθιάδης)
9.Έγκριση συμμετοχής και δαπάνης ημερήσιας αποζημίωσης αιρετών και υπαλλήλων στις δράσεις τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής για το Α’ εξάμηνο 2018, στο πλαίσιο υλοποίησης της υπ’ αρ. 138/2016 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με θέμα: “Έγκριση του αναλυτικού Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης για την τουριστική Προβολή της Περιφέρειας Αττικής για τη χρονική περίοδο 2016-2020”.
(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Δημοπούλου)
10.Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας».
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)
 
Συνεδρίαση 6η
   ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
 
11.Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Γλυφάδας για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Απαιτούμενες εργασίες για την πιστοποίηση των παιδικών χαρών Δήμου Γλυφάδας» συνολικού προϋπολογισμού 150.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
      (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καπάταης)
12.Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πειραιά για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Αστική ανάπλαση περιοχής Αγίου Διονυσίου Δήμου Πειραιά», συνολικού προϋπολογισμού 15.000.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
      (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης)
13.Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «Μελέτη οριοθέτησης – διευθέτησης ρεμάτων και προσαρμογής ρυμοτομικού σχεδίου σε περιοχές του Δήμου Ραφήνας», συνολικού προϋπολογισμού 1.041.798,52  € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
      (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου)
14.Έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση δαπάνης για τη συμμετοχή στελεχών της Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής στο Ευρωπαϊκό Forum Πολιτικής Προστασίας 2018.
      (Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ι. Τσούπρα)
15.Έγκριση συμμετοχής και πίστωση δαπάνης για τις ημερήσιες αποζημιώσεις της τριμελούς αντιπροσωπείας που θα υποστηρίξει τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Οίνων- Ποτών PROWEIN 2018.
(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τ. Φαρμάκης)
16.Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της βιομηχανίας πρεσσαριστών εξαρτημάτων για κουφώματα αλουμινίου και διαφόρων αντικειμένων από αλουμίνιο, ορείχαλκο και ζάμακ ρητινών της εταιρείας Σ. ΒΟΥΤΣΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. που βρίσκεται στη θέση «Ξηροπήγαδο» της εκτός σχεδίου περιοχής του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας στην Περιφέρεια Αττικής.
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)