Ανακαλείται η Υπουργική Απόφαση για τις Σχολικές Επιτροπές

Η έντονη αντίδραση των δημάρχων καταγράφηκε στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ για την αιφνιδιαστική Υπουργική Απόφαση που Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την αύξηση των διευθυντών των σχολείων στις Σχολικές Επιτροπές που οδηγεί στην απώλεια της διοικητικής πλειοψηφίας από την δημοτική αρχή.
Την συζήτηση τέλειωσε ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη και πρόεδρος της ΠΕΔΑ ο οποίος ενημέρωσε το σώμα ότι στις προχθεσινή συνάντηση του κ. Σκουρλέτη με τους δημάρχους της Αττικής, ο Υπουργός «δεν είχε ιδέα για το θέμα» Το κατάλαβε, συμφώνησε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί τουλάχιστον σ΄αυτήν την θητεία πλησιάζοντας προς την λήξη της και θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ανάκληση της απόφασης.
Συγκεκριμένα ο κ. Ιωακειμίδης ανέφερε ότι «θα μπει στο συρτάρι».
Ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ κ. Ζυγούρης συμπλήρωσε ότι η Υπουργική Απόφαση είναι αντίθετη με τα άρθρα 243 και  240 του δημοτικού κώδικα και προσβάλλεται στο ΣτΕ. Είτε λοιπόν θα ανακληθεί άμεσα, είτε θα προσβληθεί.
Εκεί τελείωσε η συζήτηση καθώς οι πληροφορίες λένε ότι η απόφαση πάει για ανάκληση και η ΚΕΔΕ δεν έβγαλε ψήφισμα, όμως εκκρεμούν τα εντάλματα πληρωμής και ο χρόνος πιέζει.