Ασφαλής Οδική Συμπεριφορά στα Λύκεια της Θεσσαλονίκης

Μια σειρά από εκδηλώσεις θα πραγματοποιήσει στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα την ασφαλή οδική συμπεριφορά, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης το προσεχές διάστημα.
 Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου των σχολείων της Θεσσαλονίκης και έχουν ως στόχο την ενημέρωση των παιδιών τόσο σχετικά με τους κανόνες ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς όσο και με την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
 Στις εκδηλώσεις, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ συντονιστής θα είναι ο Γιάννης  Σερβετάς.
 Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Χατζηβρέττας: «Πρωταρχικός στόχος του προγράμματος ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς που υλοποιούμε σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, είναι να ενημερώσουμε τους μαθητές για τους κανόνες ασφαλείας που οφείλουμε όλοι, και ιδιαίτερα οι νέοι, να τηρούμε κατά τη διάρκεια της οδήγησης προκειμένου να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα, τα οποία πολλές φορές κοστίζουν ανθρώπινες ζωές. Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις απευθύνονται σε πρώτο στάδιο σε μαθητές Λυκείων της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσει κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων σε  μαθητές Λυκείων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ενώ αναμένεται να επεκταθούν και στα Λύκεια όλης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τη φιλοδοξία και την επιθυμία το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα να καταστεί θεσμός και να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση στα σχολεία της Π.Κ.Μ.».