Αυτοψία κυβερνητικού κλιμακίου στις καταστροφές στον Νομό Μαγνησίας

Τον Νομό Μαγνησίας, και ιδιαίτερα το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου επισκέπτεται σήμερα Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, κυβερνητικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, την Υφυπουργό Οικονομικών, Αικατερίνη Παπανάτσιου και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη.

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε επί τόπου τις πληγείσες περιοχές, για να διαπιστώσει την έκταση των καταστροφών, ενώ πραγματοποίησε σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς και κατοίκους της περιοχής στα Χάνια, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ζαγοράς-Μουρεσίου, Παναγιώτη Κουτσάφτη, των Βουλευτών Μαγνησίας, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου και Συμεών Μπαλλή, και της προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

Στην παρέμβασή του, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΣ υπενθύμισε ότι ο Νομός Μαγνησίας έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 3 μήνες, γεγονός που διευκολύνει την επιτάχυνση των διαδικασιών αποκατάστασης των ζημιών, ενώ ενημέρωσε ότι έχει ήδη υπογραφεί η ΚΥΑ, με την οποία ολοκληρώθηκε η μεταφορά της χρηματικής ενίσχυσης των ιδιωτών που πλήττονται από θεομηνίες για στέγαση, αποκατάσταση οικοσκευής κ.λπ., από το Υπουργείο Εργασίας στο Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο, όπως είπε, «είναι απολύτως έτοιμο να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των κατοίκων του Ανατολικού Πηλίου, με βάση τα αιτήματα που θα υποβληθούν». Για το λόγο, άλλωστε, αυτό, ο ΓΓ του ΥΠΕΣ ζήτησε να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό οι καταγραφές των ζημιών από τα αρμόδια συνεργεία, ώστε να προχωρήσει άμεσα η καταβολή των ενισχύσεων. Τέλος, σε ό,τι αφορά τις υποδομές της περιοχής, ο κ. Πουλάκης ανέφερε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη εγκρίνει έκτακτη επιχορήγηση 490.000 ευρώ, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για την πρόληψη και αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες, προς τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου, ενώ διαβεβαίωσε ότι η περιοχή θα έχει όλη τη στήριξη που θα χρειαστεί.