1,5 εκ ευρώ χρηματοδότηση για να μπει στο Blockchain η Αυτοδιοίκηση

Μεγάλη ευκαιρία για μια πιο ταχεία εισαγωγή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις τεχνολογίες  Blockchain αποτελεί η πρόσκληση “Blockchain and distributed ledger technologies for SMEs” που εξέδωσε η πρωτοβουλία HORIZON 2020 και μάλιστα με χρηματοδότηση 100%.
Η τεχνολογία Blockchain είναι πολύ σημαντική για την ενίσχυση των τοπικών αγορών μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η συγκεκριμένη πρόσκληση αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης δράσης για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και την ανάπτυξη του οικοσυστήματος στήριξης της καινοτομίας στις ΜΜΕ στην Ευρώπη. Η ενέργεια αποσκοπεί στην παροχή ευκαιριών στα κράτη μέλη και στις περιφέρειες να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους μέσω της συνεργασίας και της μάθησης από άλλες περιοχές. Δίνεται έμφαση σε περαιτέρω δοκιμές νέων προσεγγίσεων για καλύτερη στήριξη της καινοτομίας, όπως τεχνολογίες blockchain, καινοτομία στο χώρο εργασίας, δίκτυα για την ανοικτή καινοτομία, κατάρτιση στον τομέα της προηγμένης κατασκευής, πειραματισμός σε φορείς καινοτομίας και εργαλεία για επενδυτές για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ.
Προθεσμία Υποβολής 15/05/2018 και Χρηματοδότηση της Πρόσκλησης:
1.500.000 ευρώ.
Στην πρόσκληση μπορούν να συμμετάσχουν: Ιδιωτικοί Φορείς, Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί, Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) Ερευνητές/Ερευνητικά Κέντρα/Οργανισμοί Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί, Επιμελητήρια, Κεντρική Κυβέρνηση, Κρατικοί Οργανισμοί και Κρατικές Επιχειρήσεις.

Δείτε στοιχεία της πρόσκλησης εδώ