Ιωακειμίδης: Μετά το Πάσχα χωροθέτηση στην Αττική

Μετά το Πάσχα θα εξαγγελθεί η πολυαναμενόμενη χωροθέτηση στην Αττική σύμφωνα με τα όσα είπαν τόσο ο κ. Φάμελλος, όσο και η κα Δούρου  στον Πρόεδρο της ΠΕΔ. Αττικής κ. Ιωακειμίδη.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο κ. Ιωακειμίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο myota.gr και στον Δημοσιογράφο Χάρη Κουγιουμτζόπουλο στο studio της έκθεσης για τις Πράσινες Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, Verde.tec.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ σημείωσε ότι ο ΠΕΣΔΑ βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση διότι τα μεγάλα εργοστάσια καύσης είναι καταστροφή για το Περιβάλλον, όμως ο νέος σχεδιασμός έχει καθυστερήσει πολύ και μαζί με τις διαδικασίες που θα χρειαστούν μετά (ΠΔ, εργασίες κλπ), είναι πια οριακό  το να προλάβουμε την βιωσιμότητα της Φυλής κινδυνεύοντας να μείνουμε με τα σκουπίδια στους δρόμους.

Επίσης στην συνέντευξη του ο κ. Ιωακειμίδης είπε τα εξής:

Κανένας δεν επιθυμεί η διαχείριση των σκουπιδιών να γίνει στο δήμο του, αλλά η Πολιτεία και η Περιφέρεια οφείλουν να προχωρήσουν στην χωροθέτηση.

Αν δεν αναπτύξουμε την ανακύκλωση, την διαλογή στην πηγή και την Κυκλική Οικονομία, το τελικό σχέδιο που προβλέπει κατάργηση της Φυλής, θα αποτύχει.

Για τις Πράσινες Πολιτικές και τις τεχνολογίες Περιβάλλοντος υπήρχε σύγκλιση με την Ευρώπη μέχρι το 2010, αλλά με την κρίση, η ψαλίδα μεγάλωσε και ασχοληθήκαμε περισσότερο  με τα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα. Παρ΄όλα αυτά είναι ελπιδοφόρο ότι υπάρχουν δήμαρχοι που δοκιμάζουν τις νέες τεχνολογίες.
Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία είναι ευθύνη και των δημάρχων να ψάξουμε και να ξεπεράσουμε τα γραφειοκρατικά προβλήματα και είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε τι είναι η κυκλική οικονομικά και να μπούμε σ΄αυτήν την κατεύθυνση ως Αυτοδιοίκηση.

Οι πολιτικές περιβάλλοντος δεν έχουν άμεση ανταπόκριση στον κόσμο,  το να κάνεις πλατείες δρόμους και λουλουδάκια φέρνει ψήφους, το Περιβάλλον και ο Πολιτισμός είναι για λίγους, δεν είναι όμως το ζητούμενο και δουλειά μας αυτή.
Πρέπει να κατανοήσουμε κι εμείς και η αντιπολίτευση σε κάθε δήμο ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια δική μας σωστή κατεύθυνση στις πολιτικές περιβάλλοντος.
Χρειάζεται ενημέρωση του κόσμου και από τα εθνικά μέσα ενημέρωσης για να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία  και ότι στον βαθμό που  καταναλώνουμε αλόγιστα, δεν μπορεί να αντέξει άλλο η γη.

Τέλος ο κ. Ιωακειμίδης τόνισε ότι το σύστημα Πληρώνω όσο Πετάω είναι μονόδρομος και ότι θα μάθουμε θέλοντας και μη, ενώ παράλληλα πρέπει να αναπτύξουμε πολλά ρεύματα ανακύκλωσης διότι οι μπλε κάδοι δεν φτάνουν.
Πρέπει να αναπτύξουμε ανακύκλωση  οργανικών , παιχνιδιών, cd, να φτιάξουμε πράσινα σημεία και να κάνουμε διαλογή στην πηγή και παράλληλα να προωθήσουμε την κυκλική οικονομία  αλλάζοντας καταναλωτικά πρότυπα.

Δείτε το video της συνέντευξης