Ο Πατούλης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων για το Πεδίο του Άρεως

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης συμμετείχε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν πολίτες της Αθήνας έξω από το Πεδίο του Άρεως, με αίτημα να ληφθούν πρωτοβουλίες για να αλλάξει η εικόνα εγκατάλειψης του Πάρκου.
Οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι το Πεδίο του Άρεως έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του και έχει μετατραπεί σε κέντρο ανομίας και παραβατικότητας και διεκδικούν ουσιαστική λύση στα ζητήματα της καθαριότητας, της φροντίδας πρασίνου, ναρκωτικών και εγκληματικότητας.
Κατά τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ευαισθητοποίησης ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πολίτες της Αθήνας για  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους και τους εξέφρασε τη στήριξη της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού στα δίκαια αιτήματά τους.
Σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:
« Δεν υπάρχει καμία ανοχή πλέον για την απαράδεκτη εικόνα του Πεδίου του Άρεως. Ένας από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου και χώρου αναψυχής όχι μόνον του Δήμου της Αθήνας αλλά και του Λεκανοπεδίου, έχει μετατραπεί σε κλειστό γκέτο παρανομίας και εγκληματικότητας.
Η ευθύνη για αυτή την κατάσταση δεν είναι απρόσωπη.  
Αν η Περιφέρεια δεν μπορεί η δεν θέλει να ασκήσει τις αρμοδιότητες της και να αναλάβει τις ευθύνες της, ας επιστρέψει την αρμοδιότητα στο Δήμο, μαζί με τους απαραίτητους πόρους.
Η εγκληματική εγκατάλειψη του Πεδίου του Άρεως δικαιώνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο την πάγια διεκδίκηση της ΚΕΔΕ για αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων προς την Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού, προκειμένου επιτέλους οι τοπικές κοινωνίες να αποφασίζουν οι ίδιες για το μέλλον του τόπου τους, χωρίς κηδεμόνες.
Σήμερα από εδώ το κακοποιημένο Πεδίο του Άρεως, ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τη φωνή των κατοίκων και λέμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!».