Σημαντικό διήμερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στις Βρυξέλλες

Μια σειρά από γεγονότα έφεραν στο  επίκεντρο την  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το διήμερο 21-22 Μαρτίου 2018, στις Βρυξέλλες:  Η  απονομή του βραβείου του Ευρωπαϊκού Προορισμού Αριστείας, αλλά και οι παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα σε ευρωπαϊκά όργανα, προκάλεσαν συζητήσεις για την περιοχή μας.
 
Η διήμερη παρουσία, στις Βρυξέλλες, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας ήταν άκρως παραγωγική, καθώς  είχε τη δυνατότητα να θέσει φλέγοντα ζητήματα, παρουσία κορυφαίων ευρωπαίων αξιωματούχων,  με την ιδιότητά του ως Προέδρου της Διαμεσογειακής Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε., αλλά και ως Αντιπροέδρου της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Παράλληλα,  η βράβευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ως «Ευρωπαϊκός Προορισμός Αριστείας», που την κατατάσσει μεταξύ των κορυφαίων  προορισμών της Ευρώπης, αποδεικνύει και αναδεικνύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορεί να έχει η Δυτική Ελλάδα, με τις στοχευμένες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Περιφέρεια. 
 
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας το βράδυ της  Πέμπτης 22 Μαρτίου 2018 παρέλαβε το βραβείο που κατέκτησε η  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  στο πλαίσιο του διαγωνισμού  «EUROPEAN DESTINATIONS OF EXCELLENCE» (EDEN) – «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  Η  τελετή απονομής των βραβείων αριστείας EDEN πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια επίσημου δείπνου στις Βρυξέλλες, όπου η Πάτρα ως Προορισμός Αριστείας βρέθηκε ανάμεσα σε 18 διακριθέντες προορισμούς της Ευρώπης.