Συνάντηση Ιωακειμίδη με την πρωθυπουργό της Ρουμανίας

Μία πρόσκληση στο Δήμο Νίκαιας/Αγίου Ιωάννη Ρέντη να στείλει την επίλεκτη ομάδα παραδοσιακών χορών του Δήμου στη Ρουμανία για να συμμετάσχει σε πολιτιστικές εκδηλώσεις λαογραφικού χαρακτήρα, έδωσε την ευκαιρία στον Δήμαρχο της πόλης και Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) Γιώργο Ιωακειμίδη να διαπιστώσει μια ξεχωριστού ενδιαφέροντος πραγματικότητα  η οποία, τουλάχιστον μέχρι και σήμερα, δεν  χαρακτηρίζει τη χώρα μας!
Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων τον κάλεσαν να παρακολουθήσει την παράσταση της χορευτικής ομάδας του Δήμου του από την εξέδρα των επισήμων και όταν έφτασε η στιγμή των συστάσεων, έκπληκτος, διαπιστώνει ότι σχεδόν όλες οι βαθμίδες της παρευρισκόμενης εξουσίας είχαν …άρωμα γυναίκας! Η πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Viorica Dăncilă, οι υπουργοί Εσωτερικών και Χωροταξίας, η Δήμαρχος Βουκουρεστίου, Gabriela Firea και τρεις ευρωβουλευτίνες!
Η έκπληξη του Γιώργου Ιωακειμίδη για το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών στα αιρετά αξιώματα της Ρουμανίας, έγινε αντιληπτή από την πρωθυπουργό Viorica Dăncilă η οποία ζήτησε να πληροφορηθεί από το Δήμαρχο Νίκαιας/Ρέντη για το ποσοστό αντιπροσώπευσης του γυναικείου φύλλου στην κυβέρνηση Τσίπρα και στο Κοινοβούλιο.
Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. πληροφόρησε την πρωθυπουργό της Ρουμανίας ότι σχετικά πρόσφατα ψηφίστηκε στην ελληνική βουλή νόμος που προβλέπει ποσοστό συμμετοχής γυναικών στα ψηφοδέλτια τουλάχιστον 40% προκαλώντας τη θετική έκπληξη της συνομιλήτριας του.
«Το άλλο μισό του ουρανού» όπως λένε οι Κινέζοι για τις γυναίκες -είπε ο Γιώργος Ιωακειμίδης- … «έρχεται» στην ελληνική πολιτική και αυτοδιοικητική σκηνή κι ελπίζω, κάποια στιγμή, το «άρωμα γυναίκας» να είναι σταθερό γνώρισμα και της ελληνικής   πραγματικότητας…»