Δύο νεκροί στην καθαριότητα της Τήνου

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή Ποταμιά Τήνου, όταν απορριμματοφόρο του δήμου έπεσε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες σε γκρεμό περίπου 100-120 μέτρων, όπως αναφέρουν πληροφορίες του News 24/7.
 
 Στο όχημα επέβαιναν τρεις υπάλληλοι στην καθαριότητα. Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική υπηρεσία και η ΕΛΑΣ για την ανάσυρση των θυμάτων.
 
Από τους υπαλλήλους, οι δύο ανασύρθηκαν νεκροί και τραυματισμένος ένας ακόμη ο οποίος μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας του νησιού.
Και ο αριθμός των νεκρών ειδικά στην καθαριότητα των δήμων συνεχώς αυξάνεται. 42  θανατηφόρα ατυχήματα εργαζομένων στους δήμους της χώρας μέσα σε μια τριετία, καθώς και για 32 σοβαρά εργατικά ατυχήματα σε διάστημα ενάμισι έτους. Τι κι αν η ΠΟΕ ΟΤΑ απευθύνθηκε στον Εισαγγελέα. Η έλλειψη κατάρτισης, η πίεση, η υποστελέχωση και κακή ή κακοσυντηρημένη υλικοτεχνική υποδομή των υπηρεσιών καθαριότητας οδηγούν πλήθος εργαζομένων στα νοσοκομεία ή στον θάνατο. 
Πρόσφατη ημερίδα για τις συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας στους δήμους που διοργανώθηκε στην Ηλιούπολη, έδειξε ότι δεν τηρούνται οι όροι ασφαλείας ενώ ο στόλος των απορριμματοφόρων κατά 50% είναι ακατάλληλος.  
 
Συλλυπητήρια δήλωση έκανε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης για το ατυχές συμβάν
 
Η οικογένεια της Αυτοδιοίκησης θρηνεί για μία ακόμη φορά άλλα δύο μέλη της οικογένειάς της.
 
Εκ μέρους της ΚΕΔΕ θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη οδύνη μου και τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και στο Δήμο Τήνου για το θάνατο των δύο δημοτικών υπαλλήλων στο τμήμα καθαριότητας, που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος. 
 
Στον τρίτο δημοτικό υπάλληλο που τραυματίστηκε, εύχομαι ταχεία και πλήρη ανάρρωση.