Ξεχωριστή η Πρωτομαγιά για τα παιδιά της Ηλιούπολης

Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν χιλιάδες παιδιά την Πρωτομαγιά στην Ηλιούπολη με τον θεσμό που καθιερώνεται πια και ακούει στο όνομα: “ΠΑΡΚΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ”.

Είναι ένας θεσμός μέσα από τον οποίο η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να βγάλει τον κόσμο από τα σπίτια του και να τον οδηγήσει στα πολλά και μεγάλα πάρκα της πόλης. Η Ηλιούπολη διαθέτει περίπου 20 πάρκα και ελεύθερους χώρους.

Την Πρωτομαγιά λοιπόν τα παιδιά της Ηλιούπολης μαζεύτηκαν στο Πάρκο Ναυαρίνου όπου εκεί είχε οργανωθεί μια μεγάλη επιχείρηση διαμόρφωσης  ενός παιχνιδόκοσμου.

Τρομπολίνο, τοίχος αναρρίχησης, Fying Fox, συγκρουόμενες μπάλες, περίεργα ποδήλατα χωρίς τιμόνι, προσομοίωση του survivor και των μονομάχων, ηλεκτρικό τραινάκι, ειδικό baby park, αναρρίχηση στα δέντρα, paintball, τοξοβολία, ομαδικά παιχνίδια, Ξύλινος Λαβύρινθος, τα Πόδια  του Κύκλωπα, εργαστήρια για τα στεφάνια, εργαστήρια οικολογίας και καλλιέργειας, Κουκλοθέατρο, ταινίες στη φύση, διαδραστικές παραστάσεις,  και παγωτό, λιχουδιές και pik nik.

H πρωτομαγιά έγινε η ωραιότερη ημέρα του χρόνου για τα παιδιά της Ηλιούπολης.

Το συνολικό κόστος δεν ξεπέρασε τα 5.000 ευρώ. Ομως η διοργάνωση ήταν τεράστια και εντυπωσιακή όπως και ο ενθουσιασμός των παιδιών και βέβαια και των γονιών.

Η εκδήλωση διοργανώνεται για δεύτερη φορά φέτος, αρκετά βελτιωμένη με την περσινή εμπειρία που συσσωρεύθηκε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η περσινή διοργάνωση ήταν λιγότερο εντυπωσιακή.
Ισα – ίσα λόγω της τεράστιας περσινής επιτυχίας η δημοτική αρχή έχει ήδη προγραμματίσει και επαναλαμβάνει την παιδική αυτή εμπειρία στις 13 Μαίου στο Πάρκο Αγίου Νικολάου στην συμβολή των οδών Κοτζιά & Καρύστου και Θεοτόκη.

Είναι μια καλή πρακτική η διοργάνωση μιας ετήσιας ημέρας για τα παιδιά. Ούτως ή άλλως οι εκδηλώσεις για τα παιδιά έχουν σχεδόν πάντοτε μεγάλη επιτυχία καθώς οι ανάγκη να βγουν και να παίξουν είναι τεράστια. Αυτή όμως η εκδήλωση είναι το κάτι άλλο και αποτελεί ορόσημο για την πόλη.

Η καθιέρωση ενός μεγάλου γεγονότος για κάθε δήμο, είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη του.