Άρχισε ο διαγωνισμός “Με Ποδήλατο Στη Δουλειά”

Το “Με Ποδήλατο Στη Δουλειά” είναι ένας φιλικός διαγωνισμός για το ποιος χρησιμοποιεί περισσότερο το ποδήλατο στις καθημερινές του μετακινήσεις, συγκεκριμένα προς και από την εργασία. Μέσα από τον διαγωνισμό αναδεικνύονται τα άτομα και οι οργανισμοί που είναι φιλικοί στο ποδήλατο. Νικητής βγαίνει πάντα το ποδήλατο.
 
Το ποδήλατο είναι ένα μεταφορικό μέσο με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Μπορεί να προσφέρει λύσεις σε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πόλεις μας σήμερα. Η προώθησή του στην χώρα μας είναι δυστυχώς αναιμική σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Το “Με Ποδήλατο Στη Δουλειά” είναι μέρος της προσπάθειας να αλλάξουν τα πράγματα.
 
Η συμμετοχή στον διαγωνισμό γίνεται μέσα από την ιστοσελίδα του (https://biketowork.gr/). Οι χρήστες καταχωρούν τον αριθμό χιλιομέτρων της κάθε ημέρας. Ισχύουν μόνο τα χιλιόμετρα που διανύονται με το ποδήλατο προς και από την εργασία. Μαζί με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα προβάλλεται το κοινωνικό όφελος του ποδηλατου σε όρους μετρήσιμους, όπως η ποσότητα καυσίμων που δεν καταναλώθηκαν και η ποσότητα αεριών του θερμοκηπίου που δεν εκπέμφθηκαν.
 
Παράλληλα οι συμμετέχοντες καλούνται να καταχωρήσουν την πόλη τους, τον οργανισμό τους (εργοδότη) και να χωριστούν σε ομάδες εντός του οργανισμού. Η κατάταξη προβάλλεται με διαφορετικούς τρόπους εντείνοντας τον συναγωνισμό. Έτσι εγκλωβίζει το ενδιαφέρον ακόμα και όσων δεν χρησιμοποιούν το ποδήλατο, οι οποίοι γίνονται υποστηρικτές της ποδηλατικής ομάδας της πόλης ή του οργανισμού τους.
 
Το “Με Ποδήλατο Στη Δουλειά” παροτρύνει τους εργαζόμενους να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο ενώ παράλληλα προβάλει τα οφέλη του και επιβραβεύει τους οργανισμούς που είναι φιλικοί απέναντί του. Θεωρείται διεθνώς ως μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος για την αύξηση της χρήσης ποδηλάτου. Χάρη στον βιωματικό του χαρακτήρα και στην πολλαπλή του στόχευση, επιτυγχάνει αποτελέσματα που διαρκούν και μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
 
Όλοι οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές της χώρας καλούνται να συμμετάσχουν. Ο διαγωνισμός ξεκινάει από τη 1 έως 31 Μαΐου 2018 και δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής αφού είναι δωρεάν.Για το Με Ποδήλατο Στη Δουλειά – 2018 ένωσαν τις δυνάμεις τους η ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα που έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και είναι υπό την αιγίδα του Δικτύου ΟΤΑ για την Βιώσιμη Κινητικότητα (CIVINET CY-EL), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών (European Cyclists’ Federation – ECF).Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Κώστας Δουβής 6977275365
Αλέξανδρος Αθανασόπουλος 6989374001
Παναγιώτης Πιτσιλός 6955830923