Βιωματικά σεμινάρια για τη παιδική επιθετικότητα

Το Δίκτυο Δράσεων Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με συντονιστή το τμήμα Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, ολοκλήρωσε με επιτυχία τον 1ο κύκλο των βιωματικών σεμιναρίων για γονείς παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας (σχολή γονέων), με θέμα «Παιδική επιθετικότητα, ενίσχυση της θετικής συμπεριφοράς και ο ρόλος της οικογένειας».
Τα βιωματικά σεμινάρια, όπου συμμετείχαν 64 γονείς, πραγματοποιήθηκαν στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Σερρών, Κιλκίς και Χαλκιδικής από τους επαγγελματίες υγείας του Δικτύου Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με ψυχοκοινωνική ειδίκευση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρακολούθηση των βιωματικών σεμιναρίων για γονείς είναι δωρεάν, ενώ έχει ήδη «ανοίξει» η αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για γονείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο 2ο κύκλο σεμιναρίων.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται την αίτηση συμμετοχής από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (26ης Οκτωβρίου 64, 2ος όροφος, γραφεία 20, 21, 29 και 30) ή από την ιστοσελίδα  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας www.pkm.gov.gr (επιλέγοντας Δίκτυο Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας-Ανακοινώσεις).
Η αίτηση συμμετοχής μπορεί να κατατεθεί στα γραφεία της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (τηλ. επικοινωνίας 2313330858, 2313330819, 2313330856, 2313330843 και 2313330873) είτε να αποσταλεί ηλεκτρονικά στα  e-mail: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected] και [email protected]
Για τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες (πλην Θεσσαλονίκης), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στις Διευθύνσεις Υγείας της οικείας περιφερειακής ενότητας.
Τα στοιχεία επικοινωνίας με τους συντονιστές του Δικτύου Δράσεων Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι διαθέσιμα στο θεματικό ιστότοπο του Δικτύου http://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=754