Προτεραιότητα του ΕΔΣΝΑ η ασφάλεια των εργαζομένων

Ο ΕΔΣΝΑ, όπως έχει επανειλημμένα τονίσει, δεν κάνει καμία έκπτωση και θέτει ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά του την προστασία της σωματικής ακεραιότητας και την ασφάλεια των εργαζομένων. Αυτό είναι το αποκλειστικό κριτήριο του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζεται το περιστατικό των ρηγματώσεων που παρατηρήθηκαν στις 9 και 10 Ιουνίου στα ταμπάνια υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, και συγκεκριμένα στα κύτταρα του υπό κατασκευή έργου με τίτλο : «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΥΤΤΑΡΩΝ Β΄ ΦΑΣΗΣ» που διευρύνθηκαν εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης της Κυριακής.
Από την πρώτη στιγμή των συμβάντος υπήρξε γενική κινητοποίηση. 
Συγκεκριμένα, οι Υπηρεσίες του ΕΔΣΝΑ σε συνεργασία με την εταιρεία που κατασκευάζει το έργο «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΥΤΤΑΡΩΝ Β΄ ΦΑΣΗΣ» και εξωτερικούς συνεργάτες  γεωτεχνικούς συμβούλους εκτίμησαν από κοινού το φαινόμενο των ρηγματώσεων.
Προτάθηκε από τους τεχνικούς και έγινε αποδεκτό από τη Διοίκηση, να ληφθούν έκτακτα μέτρα ενίσχυσης του αναχώματος μεταξύ των οποίων αποφόρτιση της στέψης, ενίσχυση της βάσης του πρανούς (μέτρα αντιστήριξης), εκτροπή των πιθανών ομβρίων υδάτων από τις ρωγμές και τέλος παρακολούθηση των ρηγματώσεων με σύγχρονα τεχνικά μέσα.
Ο ΕΔΣΝΑ στο πλαίσιο της διαχείρισης των απορριμμάτων, διασφαλίζοντας πάντα την ασφάλεια των εργαζομένων, επιχειρεί, στη βάση των δεδομένων της σημερινής συγκυρίας, την ταχύτερη αποκατάσταση και σταθεροποίηση του πρανούς προκειμένου να συνεχιστεί ανεμπόδιστα η εξυπηρέτηση των Δήμων τις επόμενες μέρες.
Ο ΕΔΣΝΑ ζητά την κατανόηση και τη συνεργασία των Δήμων και των πολιτών για τις λίγες ημέρες που ο ΧΥΤΑ θα παραμείνει κλειστός για λόγους ασφαλείας. Ο στόχος είναι η όσο το δυνατόν συντομότερη επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ με όρους ασφάλειας και αποτελεσματικότητας.