Έξυπνος Κάδος Πόλης Solar Bin

Αν και οι δημοτικές αρχές είναι ακόμη διστακτικές και οι αντιστάσεις από τους εργαζόμενους είναι πολύ μεγάλες, η εποχή των έξυπνων κάδων έχει ήδη έρθει και η επιλογή θα αποτελεί σε λίγο μονόδρομο.

Ο έξυπνος κάδος μειώνει δραματικά κόστη και δρομολόγια, ανάγκες προσωπικού και δημοτικά τέλη. Τώρα μάλιστα που επιβάλλεται και το τέλος ταφής και η ανάγκη μείωσης των απορριμμάτων μπαίνει επιτακτικά στην σύνταξη κάθε προϋπολογισμού, οι έξυπνοι κάδοι αποτελούν και την προοπτική της ανακύκλωσης καθώς και τα εναλλακτικά συστήματα τους έχουν ανάγκη για να είναι βιώσιμα.

Ετσι η πρωτοπόρος εταιρεία ECO VRS φέρνει στην υπηρεσία των δήμων τον έξυπνο κάδος πόλης SolarBin που αποτελεί την απάντηση στην υφιστάμενη κατάσταση της συλλογής των απορριμμάτων πόλης σε πολυσύχναστα σημεία. Οι αυξανόμενες ποσότητες αποβλήτων σε τουριστικές περιοχές και εμπορικούς δρόμους, ο χαμηλός προϋπολογισμός και το αυξημένο κόστος συλλογής καθώς επίσης και η όχληση που δημιουργείται από τους υπερχειλισμένους κάδους και τις οσμές αποτελούν την υφιστάμενη κατάσταση που απαιτεί γρήγορες και εφικτές λύσεις.

Η λύση του SolarBin επιτυγχάνει:

Μείωση της συλλογής των απορριμμάτων μέχρι και 90%

Αυξημένη χωρητικότητα κάδου

Ενημέρωση πληρότητας του κάδου που οδηγεί σε οικονομία δρομολογίων και εργασίας που μπορεί να φτάσει και το 60%

Μηδενικό κόστος λειτουργίας

Μείωση της κυκλοφορίας των απορριμματοφόρων

Το σύστημα συνοδεύεται και από το Λογισμικό BriteBin το οποίο περιλαμβάνει χρήση σένσορα υπερήχων, ενημερώσεις μέσω sms ή mail, ενημέρωση των οδηγών για τα δρομολόγια, καταγραφή σε πραγματικό χρόνο της πληρότητας του κάθε κάδου, επιτρέπει τον άριστο σχεδιασμό των δρομολογίων, επιλογή τροχήλατου κάδου 120 ή 240 λίτρων ενώ παρέχεται και δυνατότητα επιλογής σακούλας.

Επιπλέον είναι βαρέως τύπου κατασκευή με κλείδωμα για αποτροπή βανδαλισμών, έχει χρήση ποδοπετάλ που εξασφαλίζει ασφαλή και υγιεινή χρήση, κάνει συμπίεση 10:1 που εξασφαλίζει ακόμα και δεκαπλάσια χωρητικότητα και μειώνει τα δρομολόγια αποκομιδής, γίνεται με χρήση κανονικών απορριμματοφόρων και δεν απαιτείται αγορά νέου εξοπλισμού και έχει διαθέσιμο χώρο για διαφημιστικές αφίσες που μπορούν να χρηματοδοτήσουν την αποπληρωμή της επένδυσης και τασάκι για τα αποτσίγαρα.

Η εταιρεία EcoVRS ιδρύθηκε από τον Κορνήλιο-Ανδριανό Βέκκο (Γεωπόνο του τμήματος Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας του Γ.Π.Α) με στόχο να δώσει λύσεις στην διαχείριση των οργανικών – βιοαποδομήσιμων απορριμμάτων δήμων, κοινοτήτων αλλά και μεγάλων επιχειρήσεων ή εργοστασίων (ξενοδοχεία, κτηνοτροφικές μονάδες, εργοστάσια που παράγουν οργανικά απορρίμματα, αλυσίδες super market, εστιατόρια, νοσοκομεία, στρατιωτικές μονάδες, φυλακές, σχολεία, πανεπιστήμια, αεροδρόμια κ.α.).

Κατηγοριοποιώντας την διαχείριση των απορριμμάτων σε 3 κατηγορίες (μείωση του όγκου, κομποστοποίηση και παραγωγή ενέργειας από οργανικά απόβλητα) προχώρησε σε εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην Ελληνική αγορά αναπτύσσοντας και την τεχνογνωσία αυτών.

Η EcoVRS διαθέτει όλο το εύρος διαχείρισης των οργανικών απορριμμάτων από μια οικία μέχρι και έναν δήμο ή ένα ολόκληρο νησί. Διαθέτει λύσεις για την διαχείριση των περισσότερων οργανικών απορριμμάτων:

Food waste (απορρίμματα φαγητού νωπού ή μαγειρεμένου)

Απορρίμματα βιομηχανίας τροφίμων, εστιατορίων και ξενοδοχείων.

Μεικτά οργανικά απορρίμματα εμπορικών καταστημάτων και super market.

Πράσινα απορρίμματα κήπων και καλλιεργειών.

Υποπροϊόντα σφαγής.

Ζωικά λύματα από κτηνοτροφικές μονάδες.

Απορρίμματα φρούτων και λαχανικών.

Ακαθαρσίες κατοικίδιων ζώων.