310 διαγωνιζόμενοι στο 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας της ΚΕΔΕ

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, αύριο Πέμπτη 28 Ιουνίου, στις 12.30 θα κηρύξει την έναρξη του 2ου Μαραθωνίου Καινοτομίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας στο Κέντρο Πολιτισμού ΄Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην Καλλιθέα.
Η συμμετοχή ξεπερνάει κάθε προσδοκία καθώς έχουν δηλώσει ότι θα λάβουν μέρος 310 διαγωνιζόμενοι σε 110 ομάδες. Οι διαγωνιζόμενοι θα υποστηριχθούν από 90 μέντορες ενώ η κριτική επιτροπή αποτελείται από 12 υψηλόβαθμα στελέχη εταιριών προερχόμενων από τους χορηγούς καθώς και τον χώρο της αυτοδιοίκησης. Οι ομάδες καλούνται σε 4 μέρες να υλοποιήσουν εφαρμογές για τις έξυπνες πόλεις.

Με αφορμή την έναρξη του Μαραθωνίου ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης επισημαίνει τα εξής:
«Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για 2η χρονιά διοργανώνει τον Μαραθώνιο Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις. Φέτος φτάσαμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με τα 16 τοπικά εργαστήρια CityLabs που κάνουμε. Είναι στρατηγικός μας στόχος να στηρίξουμε στην πράξη τους νέους μας που θέλουν να δημιουργήσουν στην Ελλάδα και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και νέες θέσεις εργασίας μέσα από την τοπική ανάπτυξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των πόλεών μας. Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουμε τη λειτουργία του ΚΕΔΕ Innovation Lab, ενός εργαστηρίου καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις, μέσα από το οποίο θα υποστηρίζουμε την ολοκλήρωση αυτών των ιδεών σε έτοιμα προϊόντα και την άμεση λειτουργία τους στους Δήμους. Επιπρόσθετα μέσα από τη διαδικασία αυτή υλοποιούμε και ενεργοποιούμε σύγχρονες υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για όλους τους Δήμους, ανεξάρτητα από την κατάσταση και την τεχνογνωσία στην οποία βρίσκεται ο καθένας, με στόχο οι πολίτες να διευκολύνονται στις συναλλαγές τους με τους Δήμους. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες, τους Δήμους, τα στελέχη μας, τους χορηγούς και υποστηρικτές για τη στήριξή τους σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».

Ο Μαραθώνιος θα διαρκέσει από την Πέμπτη 28 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 1 Ιουλίου με τις παρουσιάσεις των ομάδων και τις βραβεύσεις. Την Παρασκευή 29 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν workshop για τις έξυπνες πόλεις, θα παρουσιαστούν οι δράσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και θα μιλήσουν διακεκριμένοι ομιλητές από το εξωτερικό. Η Cosmote ως Innovation Enabler θα παρουσιάσει λύσεις για τις έξυπνες πόλεις και πιλοτικές εφαρμογές. Το Σάββατο 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι παρουσιάσεις των 33 ομάδων από τις 80, που διακρίθηκαν στον μαθητικό διαγωνισμό ενώ θα υπάρξει ένα ενδιαφέρον workshop για blockchain για παιδιά.

Ο Μαραθώνιος θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 1 Ιουλίου με τις παρουσιάσεις των ομάδων σε κριτές και κοινό και θα ακολουθήσουν οι βραβεύσεις και πάρτυ ανοιχτό στο κοινό στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
Πληροφορίες: http://crowdhackathon.com/smartcity2/
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1969943763323945/

Το Πρόγραμμα δείτε εδώ