“Χρώμα Στα Νησιά” στους Φούρνους

H δεύτερη στάση του προγράμματος “Χρώμα Στα Νησιά” έγινε στους Φούρνους Κορσεών όπου και ολοκληρώθηκαν οι δημόσιες τοιχογραφίες, σε τοιχείο της χώρας.
 Οι τοιχογραφίες βασίστηκαν στο τρίπτυχο Μυθολογία-Παράδοση-Ιστορία και αποτυπώθηκαν με την ιδιαίτερη «γραφή» των καλλιτεχνών της streetart:
– «Το Ναυάγιο», εμπνευσμένη από τη ξεχωριστή και μοναδική σε όλη τη μεσόγειο παρουσία μεγάλου αριθμού ναυαγίων, σε μια «μικρή» θαλάσσια περιοχή. Η τοιχογραφία υλοποιήθηκε από τον καλλιτέχνη Pupet,
– «Ιστορίες του Βυθού» εμπνευσμένη από τη μυθολογία της θάλασσας και από τα τοπικά στοιχεία. Η τοιχογραφία υλοποιήθηκε από τον καλλιτέχνη Kez και
– «Τα Γρι-γρι» εμπνευσμένη από τη μεγάλη ναυτική παράδοση του νησιού. Η τοιχογραφία υλοποιήθηκε από τον καλλιτέχνη Same84.
 Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη στήριξη και αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και υπό την αιγίδα των κατά τόπους δήμων.
 Tο πρόγραμμα συμπεριέλαβε και συμμετοχικές δράσεις για τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού με την δημιουργία τοιχογραφιών στο Γυμνάσιο-Λύκειο.
Η επόμενη στάση του προγράμματός είναι οι Λειψοί, το χρονικό διάστημα 20-24 Ιουλίου, όπου θα υλοποιηθούν οι νέες τοιχογραφίες.