Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2018

 
“Συνδυάζω και μετακινούμαι” είναι το κεντρικό σύνθημα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για το 2018.
 
Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου, για 2η συνεχόμενη χρονιά, συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια εβδομάδα δράσεων που επικεντρώνονται στην ευαισθητοποίηση των πολιτών όλων των ηλικιών για τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης μέσα στις πόλεις.
 
Μια “σκυταλοδρομία” δράσεων και συνύπαρξης πεζών, ποδηλάτων και σταθμών παιχνιδιού έχει σχεδιαστεί από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, με στόχο την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, ενθαρρύνοντας τους πολίτες και τα παιδιά να προτιμούν το περπάτημα, το ποδήλατο και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τις μετακινήσεις τους στην πόλη, να σέβονται τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και τους κανόνες για την ορθή στάθμευση των οχημάτων.
Και όλα αυτά με διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό τρόπο και πάντοτε με γνώμονα την ενσυναίσθηση και το σεβασμό στον συνάνθρωπο και φυσικά το περιβάλλον!
 
Ένα Λούνα Παρκ δρόμου, που θα ευαισθητοποιεί, θα ενθαρρύνει τη συμμετοχή και θα ενεργοποιεί τη φαντασίας και τη δημιουργικής ικανότητας μικρών και μεγάλων.
 
Το ταξίδι ξεκινάει από την αρχή του πεζόδρομου της οδού Αρχιμήδους, όπου οι συμμετέχοντες θα παίρνουν το… εισιτήριο για μια παιγνιώδη διαδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συναντούν ξυλοπόδαρους και κλόουν, παιχνίδια στόχευσης και συνεργασίας, μπαλόνια, μουσική και χορό, Έκθεση παλαιών ποδηλάτων, Ανταλλακτικό Παζάρι Βιβλίου, Θεατρική παράσταση Re-Battery και πολλά άλλες δράσεις, καταλήγοντας στην πλατεία Αγίου Δημητρίου, στην Κλιματούπολη.
 
Η ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας του Δήμου Αγίου Δημητρίου σε δύο (2) δράσεις: Στη δραση «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20/9 από τις 17:30 – 20:30 στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αγ. Δημητρίου και στη Σαββατιάτικη βόλτα «ένας αλλιώτικος δρόμος» της Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο (22/9) από ώρα 18:30 – 21:00.
 
Αναλυτικά όλες οι δράσεις της ΕΒΚ στο Δήμο Αγίου Δημητρίου:
http://www.dad.gr/…/9196-evropaiki-evdomada-kinitikotitas-2…
 
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της ΠοδηλΑΤΤΙΚΗΣ Κοινότητας να στελεχώσουν τις δράσεις που συμμετέχουμε. Παρακαλούμε για καλύτερο συντονισμό των δράσεων όποιος/α επιθυμεί να συμμετάσχει να στείλει ένα mail στο [email protected] το αργότερο μέχρι την Κυριακή 16/9 επισημαίνοντας σε ποια/ες δράσεις επιθυμεί να συμμετέχει.