Στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Επιτροπής Υγείας της ΚΕΔΕ υπό την προεδρία του Γ. Πατούλη το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», παρουσία των εργαζομένων
Tην πάγια θέση της ΚΕΔΕ πως απαιτείται η μονιμοποίηση της λειτουργίας του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και η κατοχύρωση του υφιστάμενου προσωπικού, διατύπωσε ο Πρόεδρος της Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους των εργαζομένων του Προγράμματος, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Υγείας της Ένωσης.
Στη συνεδρίαση μετείχε και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ Σ. Δανιηλίδης.
Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης κατά την εισήγηση του κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίσει αφενός την απρόσκοπτη λειτουργία του Προγράμματος και τη συνέχιση παροχής των πολύτιμων υπηρεσιών του με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και αφετέρου θα δίνει οριστική λύση στην εργασιακή ανασφάλεια του προσωπικού.
Αποδεχόμενος το αίτημα των εργαζομένων ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε ότι θα ζητήσει συνάντηση με τους συναρμόδιους υπουργούς, παρουσία των εργαζομένων, προκειμένου να επαναδιατυπωθούν τα κοινά αιτήματα Αυτοδιοίκησης και εργαζομένων του Προγράμματος και να αναζητηθεί από κοινού μία ριζική λύση στο ζήτημα.
Παράλληλα υπογράμμισε πως η ΚΕΔΕ θα ξαναθέσει προς συζήτηση το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί παρουσία του νέου υπουργού Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση, από τον οποίο και θα ζητηθεί να προσδιορίσει τις θέσεις της κυβέρνησης επί του ζητήματος.
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ζήτησαν τη στήριξη της ΚΕΔΕ στη μάχη που δίνουν για τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και εστίασαν στην ανάγκη να μπει ένα τέλος στο καθεστώς ανασφάλειας που βιώνουν.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:
«To Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιτελεί κοινωνικό έργο καθώς προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε όλους τους συμπολίτες μας που δεν έχουν τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στις δομές υγείας. Μαζί με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα διαμορφώνουμε ένα κοινό μέτωπο για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Ζητούμε την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης που θα εγγυάται την ομαλή συνέχιση του Προγράμματος και θα κατοχυρώνει τους εργαζόμενους που είναι αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο είτε να χάσουν τη δουλειά τους, είτε να μετακινηθούν.
Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι δεν γίνεται να τιναχθούν στον αέρα οι πολύτιμες υπηρεσίες που προφέρουν οι εργαζόμενοι σε χιλιάδες συμπολίτες μας και να πράξει τα δέοντα, χωρίς χρονοτριβές».