Με έτοιμες μελέτες στα χέρια πάνε οι Δήμοι στην ΚΤΥΠ

Προτεραιότητα στους δήμους που έχουν έτοιμες μελέτες στα χέρια είναι ξεκάθαρο ότι δίνει η ΚΤΥΠ Α.Ε. για την ένταξη τους στα χρηματοδοτικά προγράμματα και σε μια προσπάθεια άμεσης απορρόφησης κονδυλίων. Με δελτίο τύπου που εξέδωσε η ίδια η ΚΤΥΠ αναφέρει ότι  ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ ΑΕ, Γιάννης Χαρωνίτης, παρουσία του Προέδρου της ΚΤΥΠ ΑΕ, Γιώργου Μπιτάκου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Ασπροπύργου Νίκο Μελετίου, τον Αντιδήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Νικόλαος Βάσση και τον Δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού, Παντελή Ξυριδάκη. Οπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου και οι τρεις παρέδωσαν έτοιμες μελέτες ου είχαν στα χέρια τους οι αντίστοιχοι δήμοι. Ο πρώτος ενημέρωσε για την ολοκλήρωση της μελέτης για το 4ο Δημοτικό Σχολείο και το 4ο Νηπιαγωγείο Ασπροπύργου, προκειμένου να προωθηθεί η διαδικασία υποβολής πρότασης από την ΚΤΥΠ ΑΕ για την ένταξη των έργων στο τρέχον πρόγραμμα χρηματοδότησης ΣΕΣ 2014-2020 (ΕΣΠΑ). Ο δεύτερος ενημέρωσε ότι ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης προχώρησε στην διαδικασία τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου προκειμένου να ανεγερθεί το 6ο Νηπιαγωγείο Βούλας από την ΚΤΥΠ ΑΕ και ο τρίτος κατέθεσε αίτημα του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, για την υλοποίηση Κλειστού Γυμναστηρίου στο Β Γυμνάσιο Νέου Ψυχικού, με χρηματοδότηση του Δήμου και μελέτη που εκπονήθηκε υπό την ευθύνη του.

Στο Δελτίο Τύπου της ΚΤΥΠ Α.Ε. αναφέρεται ότι υπήρξε δέσμευση για ένταξη των έργων στα χρηματοδοτούμενα προγράμματα.
Να προσθέσουμε ότι τη βούληση της διοίκησης της ΚΤΥΠ ΑΕ για την κατασκευή του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο Κρήτης, εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος Γιάννης Χαρωνίτης σε ειδική σύσκεψη που συγκάλεσε για το θέμα, στα γραφεία της Εταιρείας.

Στην σύσκεψη προσκλήθηκαν και έλαβαν μέρος η Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Στυλιανή Αρχοντάκη, ο Ειδικός Σύμβουλος του Δήμου Ηρακλείου και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου, Ζαν Αντρέα Γκαραντσίνι, η εκπρόσωπος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, Βάλια Ανδρεαδάκη και οι εκπρόσωποι των εταιρείας “Αρχιτεκτονική του Ευ Ζειν” που εκπόνησε την μελέτη, Θεοδώρα Κυριασίνη και Φωτεινή Λυμπεριάδη.