Αίτημα εργαζομένων του βοήθεια στο σπίτι για μόνιμη εργασία

Πραγματοποιήθηκε η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι που πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 2 Οκτωβρίου  στην Αθήνα.
Βασικά αιτήματα των εργαζομένων, να μετατραπούν οι συμβάσεις όλων από ορισμένου σε Αόριστου χρόνου, να καταβληθεί το ανθυγιεινό επίδομα στους Οικογενειακούς Βοηθούς,  να αντικατασταθεί  ο στόλος των αυτοκινήτων καθώς αυτά είναι πλέον πεπαλαιωμένα με πάρα πολλά προβλήματα που τα καταστούν επικίνδυνα προς χρήση.  
 Οι 3.500 εργαζόμενοι του Βοήθεια στο Σπίτι, παρέχουν μια ουσιαστική κοινωνική υπηρεσία και φροντίδα σε δεκάδες χιλιάδες συνάνθρωπους μας και ΑΜεΑ σε κάθε γωνιά της χώρας. Σε πολλές περιπτώσεις τους κρατούν στη ζωή, αφού αποτελούν την μοναδική συντροφιά σε ανθρώπους που ζουν σε ακριτικές περιοχές και απομονωμένα χωριά.
Οι εργαζόμενοι αυτοί αντιμετωπίζονται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις και τη σημερινή, ως αναλώσιμη αφού εργάζονται  με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, διαρκώς ανανεούμενες. Αρκετοί από αυτούς εργάζονται από το 2003. Στη διάρκεια της συγκέντρωσης εκπρόσωποι των εργαζομένων, συναντήθηκαν με τους υπουργούς Εσωτερικών Π. Χαρίτση, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Θ. Φωτίου και κατέθεσαν το αίτημα να μετατραπούν οι συμβάσεις τους από ορισμένου χρόνου σε Αορίστου χρόνου, να καταβληθεί το ανθυγιεινό επίδομα στους Οικογενειακούς Βοηθούς.
Οι  τρεις υπουργοί αρνήθηκαν το αίτημα ων εργαζομένων για μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε Αορίστου. Εξέφρασαν την συμπάθεια τους στους εργαζόμενους  και δεσμεύτηκαν για τη χρηματοδότηση του προγράμματος για όλο το 2019, ότι το Βοήθεια στο Σπίτι γίνεται μόνιμος θεσμός του κοινωνικού κράτους που χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς και την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη 3.000 υπαλλήλων αορίστου χρόνου εντός του επόμενου χρόνου για την στελέχωση των θέσεων του προγράμματος.
Οι εργαζόμενοι έφυγαν για μια ακόμη φορά εισπράττοντας συμπάθεια αλλά ΟΧΙ και λύση στα αίτημα τους. Το Δίκτυο εργαζομένων του ΟΤΑ στηρίζει των αγώνα των εργαζομένων. Η  αντεργατική  πολιτική με τον αγώνα των εργαζομένων και την συμπαράσταση της κοινωνίας μπορεί και πρέπει να ανατραπεί. Γιατί το αίτημα τους για μόνιμη σταθερή εργασία είναι δίκαιο και πρέπει ΤΩΡΑ χωρίς καμιά αναβολή να γίνει πράξη.