Συνάντηση της Χρυσοβελώνη με εκπρόσωπο ΕΝΠΕ

 
Με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Μ. Χρυσοβελώνη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με την επικεφαλής του τομέα ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), κ. Φωτεινή Βρύνα. Η συνάντηση έγινε στο ΥΠ.ΕΣ και συμμετείχε  η Γενική Γραμματέας Ισότητας Φύλων, κ. Φωτεινή Κούβελα. 
 
 Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το νομοσχέδιο που επίκειται να κατατεθεί για τα ζητήματα ισότητας φύλων και ειδικότερα, έγινε ανταλλαγή απόψεων επί των ρυθμίσεων που θα προβλέπονται σ’ αυτό για την θεσμοθέτηση διαχειριστικών οντοτήτων (γραφείων) στο επίπεδο των Περιφερειών και της ΕΝΠΕ για θέματα ισότητας.
 
 Η εκπρόσωπος της ΕΝΠΕ έδειξε θερμό ενδιαφέρον και θετική προσέγγιση για τις αλλαγές που θα εισφέρει το νομοσχέδιο, όταν θα γίνει νόμος. Εστίασε στον νέο τρόπο συγκρότησης του Γραφείου Ισότητας στην ΕΝΠΕ, την αναβαθμισμένη λειτουργία των Περιφερειακών Επιτροπών Ισότητας (Π.ΕΠ.ΙΣ), ενώ τοποθετήθηκε υπέρ της θεσμοθέτησης της αυξημένης ποσόστωσης συμμετοχής γυναικών στα ψηφοδέλτια ανά νομό στις εθνικές εκλογές. 
 
 «Το μεγάλο βήμα που φιλοδοξούμε να κάνουμε είναι η Ισότητα να μην είναι μόνο αναγνωρισμένη αναγκαιότητα, αλλά υποχρέωση και μάλιστα συνειδητοποιημένη από όλους, για όλους τους τομείς της καθημερινής δραστηριότητας» τόνισε ο Υφυπουργός κ. Μ. Χρυσοβελώνη στο τέλος της συνάντησης.