Οι πρακτικές εξετάσεις νέων οδηγών

Το ζήτημα των πρακτικών εξετάσεων νέων οδηγών και οδηγών βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα, στα γραφεία της Περιφέρειας, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θάνο Βούρδα, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης, Διαμαντή Ηλιάδη και τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας, Παναγιώτη Χαρμπή. Στη συνάντηση έδωσε το παρών η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΚΤΕΟ, Μαρία Χριστάκη.
Συγκεκριμένα, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα, συζητήθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη μη πραγματοποίηση πρακτικών εξετάσεων για τους συμπολίτες μας, αλλά και για τους επαγγελματίες.
Η θέση της Ομοσπονδίας ήταν η άμεση έναρξη των πρακτικών εξετάσεων εντός του ωραρίου εργασίας των υπηρεσιών, όπως είχε γίνει και στο παρελθόν για την εύρυθμη λειτουργία των εξετάσεων, δηλαδή την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, ενώ παραδόθηκε και σχετικό έγγραφο. Με βάση δε τις υφιστάμενες δυνατότητες οι εξετάσεις προβλέπεται να προγραμματιστούν από Δευτέρα 15 Οκτωβρίου.