24 δημόσιους χώρους διεκδικεί ο Δήμος Βριλησσίων από το Υπερταμείο

 

Ψήφισμα διαμαρτυρίας εξέδωσε ο Δήμος Βριλησσίων για την εκχώρηση δημόσιων ακινήτων, στο Υπερταμείο» και διεκδικεί την κυριότητα και την πλήρη ευθύνη αξιοποίησης και ανάπτυξης 24 δημόσιων χώρων

Ακολουθεί το ψήφισμα
Με βάση τις πρόσφατες “εν κρυπτώ και παραβύστω” ληφθείσες κυβερνητικές αποφάσεις για εκχώρηση δημόσιων ακινήτων, με σκοπό την οικονομική αξιοποίησή τους, στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. της Ε.Ε.ΣΥ.Π-«Υπερταμείο» (Απόφαση ΥΠΟΙΚ με ΦΕΚ τΒ΄,2320 της 19.06.2018 και ΦΕΚ τA’, 94/27.05.2016,με τίτλο « Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις»και ειδικότερα την συμπερίληψη ακινήτων στα όρια του Δήμου Βριλησσίων, σε κάποια εκ των οποίων μάλιστα υπάρχει ήδη δημοτική χρήση, κι ενώ τα υπόλοιπα είναι από χρόνια διεκδικούμενα από το Δήμο Βριλησσίων, καταγγέλλουμε την παράδοση των δημόσιων ακινήτων της περιοχής μας και ζητάμε την άμεση απόδοση της πλήρους κυριότητάς τους στο Δήμο Βριλησσίων για τις ανάγκες ανάπτυξης της τοπικής μας κοινωνίας.
Καταγγέλλουμε, παράλληλα, τα δραματικά αρνητικά αποτελέσματα που δημιουργούνται από την ενέργεια αυτή στη λειτουργία και στον αναπτυξιακό σχεδιασμό όχι μόνο του δήμου μας, αλλά και των υπολοίπων Ο.Τ.Α.
Ταυτόχρονα δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση απερίφραστα ότι έχουμε:
• Τη δυνατότητα εκ μέρους του Δήμου Βριλησσίων συντήρησης, αξιοποίησης και ανάπτυξης των συγκεκριμένων δημοσίων ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων του.
• Τη θέληση του Δήμου , όπως αυτή έχει εκφρασθεί ήδη μέχρι τώρα από τη Δημοτική αρχή, ώστε οι δημόσιοι αυτοί χώροι να επιλύσουν σύγχρονες ανάγκες της πόλης και των δημοτών της στη βάση ενός σχεδίου βιώσιμης ανάπτυξης.
• Το θεσμικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σύμφωνα με τον οποίο από τη στιγμή που είναι προς παραχώρηση συγκεκριμένοι δημόσιοι χώροι μιας πόλης για αξιοποίηση και ανάπτυξη, ο καταλληλότερος φορέας για να διαχειριστεί το παρόν και το μέλλον τους είναι ο Δήμος και η ίδια η τοπική κοινωνία. Οι Ο.Τ.Α. δεν χρειάζονται καμία είδους κηδεμονία.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βριλησσίων στη συνεδρίαση της 10 Οκτωβρίου 2018, με βάση την παραπάνω κατάσταση αλλά και τη διεξοδική συζήτηση που ακολούθησε αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα εξής:
• Ζητεί την άμεση ανάκληση της Υπουργικής απόφασης στο σύνολό της και την άμεση αναστολή εφαρμογή της.
• Διεκδικεί την κυριότητα και την πλήρη ευθύνη αξιοποίησης και ανάπτυξης από το δήμο μας του συνόλου των (24) δημόσιων χώρων και εκτάσεων της σχετικής απόφασης τα οποία βρίσκονται σε οικιστικές ή δασικές περιοχές του Δήμου Βριλησσίων
• Απαιτεί την άμεση εκκίνηση διαδικασιών εκ μέρους των αρμοδίων οργάνων για την παραχώρηση κατά κυριότητα της έκτασης της πρώην βάσης του Ναυτικού προκειμένου να μπορεί η Δημοτική αρχή να σχεδιάσει και
• Είναι ώρα αγώνα και όχι ώρα παραίτησης. Για το λόγο αυτό ή Δημοτική αρχή καλεί όλες τις δημοτικές παρατάξεις, τις συλλογικότητες και φορείς καθώς τους δημότες της πόλης μας, συλλογικά και υπεύθυνα, να αγωνιστούν μαζί με συνέπεια και συνέχεια ώστε να διασφαλίσουμε όχι μόνον τον δημόσιο χαρακτήρα όλων των επίμαχων δημόσιων ακινήτων αλλά και της μεταβίβασης του κατά πλήρη κυριότητα, όλων των υπόλοιπων χώρων που βρίσκονται στην πόλη μας για αναπτυξιακούς σκοπούς, προς όφελος της τοπική μας κοινωνίας, του κάθε πολίτη.