Ημερίδα ΠΕΔΑ με θέμα τον Κλεισθένη 1

Ημερίδα υψηλού ενδιαφέροντος για την αυτοδιοικητική κοινότητα του λεκανοπεδίου Αττικής πραγματοποιείται την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 12:00 από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής. Αντικείμενο εργασιών η ανάλυση επίμαχων διατάξεων άρθρων του νόμου “Κλεισθένης Ι” από πέντε υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών που συμμετείχαν στην σύνταξη του νόμου.
Τα υπηρεσιακά στελέχη θα απαντήσουν στις ερωτήσεις των αιρετών και με τον διάλογο που αναμένεται να αναπτυχθεί, εκτιμάται ότι θα αποσαφηνιστούν αρκετά σημεία με αμφίσημες ερμηνείες.

Η Ημερίδα φέρει τον τίτλο «Θεσμικές αλλαγές και εκλογικά στο «Πρόγραμμα Κλεισθένης Ι» Ν.4555/2018» και τα υπηρεσιακά στελέχη που θα αναφερθούν διεξοδικά στις επίμαχες διατάξεις και θα απαντήσουν στις ερωτήσεις των αιρετών, είναι:

«Θεσμικές αλλαγές και εκλογικά στο «Πρόγραμμα Κλεισθένης Ι» Ν.4555/2018»

Εισηγητές:

1. Μαυραγάνη Μαρία, Γενική Διευθύντρια Αποκέντρωσης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης

2. Διαμαντοπούλου Αφροδίτη, Διευθύντρια Προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης

3. Σιδηρόπουλος Κίμων, Τμηματάρχης Τμήματος Οργάνωσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού.

«Αλλαγές στα έσοδα των Ο.Τ.Α. και την Δημοτική Περιουσία»

Εισηγητής:

Χατζηεργάτης Νικόλαος, Διευθυντής Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης

«Οικονομική Διοίκηση – Διαχείριση»

Εισηγήτρια:

Ζαφειρίου Κωνσταντίνος, Τμηματάρχης Οικονομικής Διοίκησης και Προϋπολογισμού

Η ημερίδα θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε.Δ. Αττικής (Κότσικα 4, Αθήνα, 1ος όροφος, πλησίον Πεδίου Άρεως) και τις εργασίες της μπορούν να παρακολουθήσουν και πολίτες που προγραμματίζουν να θέσουν υποψηφιότητα στις Δημοτικές Εκλογές του Μαίου 2019.