Σπάνε πριν τις εκλογές Χίος, Λέσβος. Ρόδος, Κέρκυρα

Σπάνε πριν τις εκλογές Χίος, Λέσβος. Ρόδος, Κέρκυρα, σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7» και τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Αγγελική Σπανού ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Χαρίτσης.
 
Ο  Υπουργός έκανε σαφή διαχωρισμό για το χωροταξικό σε δύο κατηγορίες δήμων: Στο επόμενο διάστημα είπε σ’ αυτή τη φάση θα αντιμετωπιστούν ακραίες, πολύ εξώφθαλμες περιπτώσεις, οι οποίες συναντούν ακόμη και τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών με ομομοφωνία των δημοτικών συμβουλίων. Τέτοιες είναι οι παραπάνω περιπτώσεις.

Η δεύτερη κατηγορία, θα αντιμετωπιστεί μετά τις εκλογές διότι όπως είπε το χωροταξικό είναι ένα σπουδαίο ζήτημα, και δεν μπορεί να γίνει πρόχειρα και λίγο πριν  τις εκλογές. Θα πάμε είπε σε μια ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση μετά τις εκλογές που θα απαντάει στα προβλήματα.

Επίσης στην ίδια συνέντευξη άφησε σαφώς ανοιχτό ενδεχόμενο για τετραπλές εκλογές. Στην παρατήρηση της κας Σπανού ότι οι τεχνοκράτες λένε δεν είναι τεχνικά εφικτό η καταμέτρηση 4 καλπών, ο κ. Χαρίστης δεν απάντησε ότι δεν πρόκειται να γίνουν, αλλά ότι στο Υπουργείο έχει γίνει όλη η απαραίτητη προετοιμασία και ότι είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε πρόκληση και ότι δεν υπάρχει κανένα τεχνικό ζήτημα.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες του myota.gr από ανώτατο στέλεχος του Μαξίμου, στην κυβέρνηση αυτή τη στιγμή δίνουν 80% πιθανότητες να στηθούν τον Μάιο τετραπλές εκλογές και 20% οι Εθνικές Εκλογές να γίνουν τον Οκτώβριο.

Δείτε εδώ το video της συνέντευξης