Αναρτήθηκε το τεύχος 17 του ηλεκτρονικού περιοδικού “πρΟΤΑση”

Βγήκε στον αέρα το 17ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού “πρΟΤΑση”, το οποίο είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.diaplous-autodioikisi.gr
Το τεύχος 17 αποτελεί το τρίτο, και τελευταίο, μέρος του Αφιερώματος στη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης που έλαβε το τίτλο: “Πρόγραμμα Κλεισθένης I”, και έχει ως αντικείμενο την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Στο παρόν τεύχος παρουσιάζονται οι προτάσεις φορέων της αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια Αττικής και Κ.Ε.Δ.Ε.) και οι απόψεις διακεκριμένων νομικών με γόνιμη και πολύπλευρη ενασχόληση με τη θέσμιση και τη λειτουργία της, για την επικείμενη Συνταγματική αναθεώρηση.
Εάν λάβουμε υπόψη τη συζήτηση που λαμβάνει χώρα στην κεντρική πολιτική σκηνή, αναφορικά με τις αναθεωρητέες Συνταγματικές διατάξεις, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το περιοδικό συμμετέχει ενεργά σε αυτήν.
Ο κ. Νικόλαος Θ Μαυρίκας με το άρθρο του: “Η συνταγματική κατοχύρωση της υποχρεωτικής συμμετοχής των θεσμικών οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης (ΕΝ.Π.Ε.- Κ.Ε.Δ.Ε.) στη διαμόρφωση και επεξεργασία του νομοθετικού έργου [εξ’ αφορμής και του άρθρου 212 του ν. 4555/ 2018]” και ο κ. Γεώργιος Χ. Σωτηρέλης με το άρθρο του: “Προτάσεις αναθεώρησης Συνταγματικών διατάξεων για την αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης” προσφέρουν τα πνευματικά εκείνα ερεθίσματα που μας επιτρέπουν να διαμορφώσουμε μία άποψη για τη σημαντικότητα της αναθεώρησης κρίσιμων Συνταγματικών διατάξεων που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση.
Οι προτάσεις της Περιφέρειας Αττικής και της ΚΕΔΕ (στο πλαίσιο της συζήτησης για τη Συνταγματική αναθεώρηση του 2008) συμβάλλουν να κατανοήσουμε το διαχρονικό αίτημα της αυτοδιοίκησης για την αλλαγή συγκεκριμένων διατάξεων του Καταστατικού Χάρτη της χώρας.

Να θυμίσουμε ότι εκδότης του περιοδικού είναι ο Κίμων Σιδηρόπουλος υπάλληλος του Υπουργείου Εσωτερικών.